جهان فولاد تمام تولیدات خود را در اختیار نیاز داخلی گذاشت تا نشان دهد منافع ملی را به منافع شخصی ترجیح می دهد.

به گزارش اخبار ویژه به نقل از پول نیوز، در حالی که تحریم‌ها به واقع بحران آفرین بوده و چالش‌های بسیاری را رقم زده، دلمان نمی‌خواهد نگران تحریم و تهدید باشیم. می‌خواهیم سرمان را بالا بگیریم و افتخار کنیم که نیاز بازار‌های داخل را تامین کرده ایم و تحریم‌ها نتوانسته بحران آفرین باشد. برای آنکه بتوانیم در این خصوص با قاطعیت اظهار نظر کنیم، لازم است جایگاه صنعت و درآمدزایی کشور را در بخش‌های گوناگون مورد بررسی قرار دهیم.

ایران در بین ۱۰ کشور فولادی

برای پی بردن به جایگاه ایران در تولید فولاد، کافی است به سخنان ریس انجمن فولاد استناد کنیم. بهرام سبحانی با بیان اینکه به یکی از بزرگترین کشور‌های تولیدکننده فولاد تبدیل شده‌ایم گفت: ایران با تولید حدود ۳٢ میلیون تن فولاد توانسته در بین ۱۰ کشور برتر جهان قرار گیرد. وی با یادآوری اینکه سال ۱۳۸۵ تولید فولاد ۹ میلیون، مصرف ۲۵ میلیون تن بود و در این عرصه واردکننده فولاد بودیم گفت: اکنون پس از اصلاح قوانین و راهبرد تحولی و با بهره مندی از ظرفیت بخش خصوصی، به یکی از بزرگترین کشور‌های تولیدکننده در جهان تبدیل شده‌ایم. ریس انجمن فولاد با اعلام اینکه صنعت فولاد پنج درصد گار کشور را مصرف می‌کند که گاهی با ایجاد محدودیت در مصرف گاز و برق، این صنعت دچار مشکل می‌شود گفت: در بحث تاب‌آوری صنعت فولاد باید به مدیریت تصمیمات حاکمیتی (تامین انرژی، بانک مرکزی، عدم دخالت در بورس) و عملکرد و همکاری بنگاه‌های تولیدی پرداخت.

نقش آفرینی جهان فولاد

یکی از مهمترین شرکت‌هایی که توانسته در عرصه تولید فولاد نقش برجسته‌ای ایفا کند، شرکت «جهان فولاد سیرجان» است. بررسی عملکرد جهان فولاد سیرجان نشان می‌دهد که تا چه اندازه این شرکت در عرصه رونق اقتصادی و تولید فولاد موثر بوده است. بر اساس آمار و ارقام اعلام شده، جهان فولاد در دوره یکماهه خرداد ۱۴۰۲، توانست ۱۶ هزار و ۹۵۵ میلیارد و ۶۳۶ میلیون ریال درآمد کسب کند.

رشد ۱۱ درصدی در یک ماه

برای آنکه به اهمیت عملکرد جهان فولاد سیرجان پی ببریم، درآمد عملیاتی بهترین گزینه است. درآمد عملیاتی درآمدی است که از فعالیت‌های اصلی و مستمر واحد تجاری حاصل می‌شود و با عناوین مختلفی مانند فروش، حق امتیاز، سود تضمینی، سود سهام و حق امتیاز از آن یاد می‌شود. موضوع اصلی در گزارش حسابداری درآمد عملیاتی عمدتاً بر تعیین لحظه شناسایی درآمد عملیاتی متمرکز است. این توضیحات نشان می‌دهد که درآمد عملیاتی بیانگر عملکرد مستقیم مرتبط با فروش است. با این مقدمه، درآمد عملیاتی شرکت جهان فولاد سیرجان در یکماهه اردیبهشت ۱۴۰۲ معادل ۱۵ هزار و ۳۰۵ میلیارد و ۷۷۸ میلیون ریال بود که در مقام مقایسه، درآمد عملیاتی این شرکت در یک ماهه خرداد ۱۴۰۲ نسبت به یک ماهه اردیبهشت ۱۴۰۲ با رشد ۱۱ درصدی همراه شد. درآمد عملیاتی این شرکت در خرداد ۱۴۰۱، هفت هزار و ۳۱۳ میلیارد و ۶۲۱ میلیون ریال بود که نسبت به دوره یکماهه خرداد ۱۴۰۱، با ۱۳۲ درصد رشد همراه شد.

تامین نیاز داخل

نکته مهمی که در عملکرد جهان فولاد مشاهده می‌شود، توجه به نیاز داخل و تامین درخواست‌های داخلی است. این شرکت در یک ماهه خرداد ۱۴۰۱، اردیبهشت ۱۴۰۲ و خرداد ۱۴۰۲ هیچگونه فروش صادراتی نداشته و تمامی درآمد خود را از فروش داخلی کسب کرد. این ارقام نشان می‌دهد که با وجود پیگیری شرکت‌های داخلی برای صادرات و مزیت‌هایی که دلار‌های صادراتی دارد، جهان فولاد سیرجان بدنبال منافع ملی است و به جرات می‌توان ادعا کرد که جهان فولاد سیرجان منافع ملی را به منافع شخصی ترجیح داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 1 =