از آنجا که پساب صنعتی یکی از جدی‌ترین معضلات محیط زیست است، فولاد خوزستان پساب صنعتی را بازیافت کرد تا گام‌های بلندی در مسیر صنعت سبز بردارد.
به گزارش اخبار ویژه به نقل از پول نیوز، در هفته‌ای که گذشت خبر بهره برداری از پروژه بازچرخانی پساب صنعتی فولاد خوزستان در صدر اخبار زیست محیطی خوزستان قرار گرفت. به زبانی ساده در این پروژه، فولاد خوزستان اولین شرکت فولادی است که با هدف حفظ محیط زیست و منابع آبی، با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا به دست متخصصان داخلی، پساب صنعتی خود را مجددا به فرآیند تولید برمی گرداند و از آن استفاده می‌کند. این پروژه با سرمایه‌گذاری ۷/۲ میلیون یورو و ۴۴۳ میلیارد ریال با هدف بازیافت پساب صنعتی، کاهش برداشت آب خام از کارون، بهینه‌سازی مصرف آب با ظرفیت تولید ۷۵۰ مترمکعب آب RO با راندمان ۸۵ درصد و مواد اولیه مصرفی پساب خروجی از تصفیه‌خانه فاضلاب صنعتی به میزان ۹۰۰ مترمکعب در زمینی به مساحت حدودی ۱۵ هزار مترمربع و سطح زیر بنای ۸ هزار مترمربع طراحی، اجرا و احداث شده است.

در حالی که همواره یکی از دل نگرانی‌های شهروندان خوزستانی و به ویژه فعالان و دوستداران محیط زیست، آلایندگی شرکت‌ها و صنایع تولیدی در استان و عوارض منفی آن‌ها بر محیط زیست طبیعی بوده است، مدیران شرکت فولاد خوزستان همزمان با تلاش برای افزایش ظرفیت‌های تولیدی، از اهمیت صیانت از محیط زیست و منابع طبیعی غافل نشده اند. در دو سال گذشته مسئولان این شرکت بر اجرای برنامه‌های محیط زیستی تاکید خاصی داشته اند به گونه‌ای که فقط در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار به پروژه‌های زیست محیطی اختصاص داده شده است.

اهمیت پروژه بازچرخانی پساب صنعتی شرکت فولاد خوزستان، از نقطه نظر حفظ منابع آبی استان به ویژه در شرایط خشکسالی سال‌های اخیر حائز اهمیت است. اگر چه بخش عمده مصارف آب در استان خوزستان در بخش کشاورزی است که البته ارزش افزوده کمتری نسبت به صنعت دارد، اما رویکرد شرکت فولاد خوزستان در کاهش استفاده از منابع آبی با بازیافت پساب صنعتی، کمک صنعت به حفظ این منابع و کاهش عوارض ناشی از افزایش فعالیت‌های تولیدی را نشان می‌دهد.

همه این‌ها در حالی است که پیش از این کمتر شاهد چنین نگاهی در این مجموعه بزرگ و مهم فولادی بودیم. به ویژه آنکه در طراحی اولیه به الزامات زیست محیطی توجهی نشده بود و از طرفی به گفته مسئولان شرکت، حریم شرکت در طرح توسعه شهری رعایت نشد. شرایط اقلیمی از یک سو، تحریم‌ها و ضرورت به روزرسانی تکنولوژی‌ها در عرصه تولید از سوی دیگر و توجه به ملاحظات محیط زیستی در عین افزایش ظرفیت‌های تولیدی، از جمله چالش‌های مهم فولاد خوزستان بوده است که اینک یکی پس از دیگری از آن‌ها عبور می‌کند و به گفته مسئولان سازمان محیط زیست خوزستان، این شرکت را در مسیر تحقق صنعتی سبز قرار داده است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه − 2 =