معاونت بانوان وزارت ورزش و جوانان در جمع کارگروه ورزش حزب موتلفه عنوان کرد: کم تحرکی دوران کرونا عوارض جسمانی زیادی به جامعه تحمیل کرد- زنان فرماندهان جنگ نرم خانواده در امر ورزش هستند.
سه محور فرهنگی، ورزش همگانی و ورزش قهرمانی مورد توجه ما در بخش بانوان است
به گزارش پایگاه خبری اخبارویژه : هشتمین نشست کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی عصر روز گذشته با حضور سرکار خانم دکتر کاظمی پور معاونت بانوان وزارت ورزش و جوانان و در سالن شهید بهشتی دفتر مطالعات حزب برگزار شد. در این نشست ابتدا محمدرضا تهرانی رییس کارگروه ورزش با اشاره به اهمیت گسترش ورزش در میان جمعیت بانوان کشور این مهم را موجب سلامت خانواده و ترغیب فرزندان در جهت گرایش آنان به این مهم ارزیابی کرد. در ادامه جلسه، معاونت ورزش بانوان با ابلاغ پیام عذرخواهی دکتر سجادی وزیر ورزش و جوانان که به واسطه کسالت نتوانسته بود در جلسه مذکور شرکت کند از اهتمام و جدیت وزارت ورزش در گسترش ورزش بین جمعیت بانوان مطابق با ضوابط و شعائر سخن گفت. وی در بخش از سخنان خود با اشاره به اولویت امور معاونت بانوان اظهار داشت: از همان ابتدای قبول مسئولیت در بخش بانوان بر سه محور مقوله فرهنگی، ورزش همگانی و ورزش قهرمانی تاکید داشته ام. این سه محور اگرچه در راستای یکدیگر قرار دارند اما هر کدام سازوکار و تمهیدات ویژه ای را طلب می کنند. متاسفانه شیوع بیماری کرونا در میان جامعه باعث شد تا میزان تحرک و ورزش خانواده ها به حداقل کاهش پیدا کند. همین امر پیامدهای منفی بسیاری به جهت مشکلات جسمانی و حتی روانی به همراه داشت که رفع این مشکلات نیاز به زمان کافی دارد.
دکتر کاظمی پور با تاکید بر رعایت ضوابط و هنجارهای مرسوم جامعه توسط بانوان ورزشکار تصریح کرد: ما بر ورزش بانوان خصوصا در بخش همگانی که بخش اعظم جامعه را پوشش می دهد تاکید داریم منتهی در این بخش هم پاره ای مشکلات وجود داشت که سعی کردیم آنها را مرتفع کنیم به عنوان مثال تعداد زیادی از اماکن ورزش همگانی مجوز نداشتند در نتیجه نظارت کافی هم بر آنها صورت نگرفته بود که که با جدیت مانع ادامه این روند شدیم. در بخش قهرمانی هم فعالیت بانوان در برخی از رشته های ورزشی به دلیل قوانین کشور مطلوب نیست. بدیهی است فعالیت زنان در رشته هایی چون کشتی، mma، بوکس و حتی وزنه برداری مشکلات خاص خود را دارد. برخی از آنها از جمله mma, اصلا قانونی نیست در مورد دیگر رشته های یادشده نیز باید تمهیدات لازم اتخاذ شود. با این توصیف که هدف اصلی ما، فراهم کردن بستر مناسب و محیط سالم برای ورزش است.
وی افزود:با جدیت پی گیر راه اندازی مراکز تندرستی و استعداد یابی در وزارت ورزش هستیم و بزودی این مهم در سطح گسترده عملیاتی خواهد شد. با آموزش و پرورش، وزارت علوم و شهرداری ها تعامل خیلی خوبی داریم و تلاش می کنیم هم افزایی و همگرایی قابل قبولی در خصوص اشاعه ورزش در هر دو بخش بانوان و آقایان داشته باشیم.
وی در پاسخ به این پرسش که عزیمت برخی از بانوان ورزشکار به خارج از کشور بازتاب هایی را به همراه داشته شما در وزارت ورزش برای این موضوع چه فکری کرده اید، گفت: بحث مهاجرت کم و بیش در میان صنف های دیگر هم وجود دارد اما چون رسانه ای نمی شود بازتابی هم ندارد این مسئله با وجودی که در ورزش بسیار اندک است اما به سبب فراگیر بودن این مقوله بازتاب زیادی دارد و ایضا هجمه های سیاسی هم از این طریق به کشور وارد می شود. دلیل عمده مهاجرت ها جنبه اقتصادی دارد و قهرمانان به دلیل کوتاه بودن دوران ورزش حرفه ای انتطار دارند در همین زمان کوتاه به خواسته های خود برسند. بنا براین یکی از اقدامات ما برای اقناع ورزشکاران باید توجه ویژه نسبت به معیشت و درآمد آنها باشد. این موضوع را هم از طریق مجلس محترم و دولت پی گیری می کنیم تا قهرمانان هر دو بخش دختران و پسران به جهت اقتصادی تامین شوند.
معاونت بانوان وزارت ورزش و جوانان در ارتباط با حصور بانوان در ورزشگاهها خاطرنشان کرد: واقعیت این است که امر مذکور مطالبه عمومی بانوان نیست بلکه عده معدودی به این امر اصرار دارند.در این زمینه بعضا حساسیت هایی هم برای برخی فدراسیون های جهانی ایجاد شده بود که با بررسی همه جوانب و رعایت شئونات سعی کردیم ضمن پایبندی به اصول و مقررات جاری کشور مسئله را حل و فصل کنیم. در هر حال باید رشته های مختلف ورزشی را به نحو مقتضی مدیریت کنیم. به عنوان مثال رشته های المپیکی داریم که علی رغم داشتن استعدادهای فراوان مورد توجه قرار نگرفته اند. کریکت یکی از این رشته هاست که پوشش مناسبی هم دارد و بانوان ما می توانند در آن فعالیت خوبی داشته باشند. اگر بتوانیم این رشته ها را فعال کنیم چه بسا بانوان علاقه ای جهت گرایش به رشته های خشن و پربرخورد نداشته باشند. در حال نهایی کردن و ابلاغ پیوست فرهنگی ورزش در هر دوبخش دختران و پسران هستیم که ۲۰۰ صفحه کتاب را شامل می شود.
این پیوست فرهنگی به مرور باید به مرحله اجرا و عمل گذاشته شود. نهایتا اینکه تلاش ما این است تا محیطی سالم و پرنشاط را برای تحرک و ورزش بانوان فراهم سازیم در این راستا انتظار داریم مدیران ورزش اعم از ستادی و ادارات کل استان ها همکاری جدی تری داشته باشند و در عین حال از بانوان توانمند و متخصص در بخش های مختلف استفاده کنند.
لازم به ذکر است پیش از سخنان معاونت بانوان وزارت ورزش و جوانان امیررضا انصاری مسئول بخش جوانان حزب موتلفه اسلامی طی گزارشی اهم فعالیت های حوزه تحت مدیریت خود را برای اعضای کارگروه ورزش تشریح کرد.همچنین پیش از سخنان خانم دکتر کاظمی پور، تعدادی از اعضای کارگروه ورزش از جمله غلامحسین زمان آبادی، حجت الاسلام صانعی، دکتر علی محمدی، محمدرضا نصرالله زاده و سرکار خانم آقاجانی مسئول بخش بانوان استان تهران حزب موتلفه اسلامی پرسش ها،نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در رابطه با ورزش بانوان مطرح کردند.
گزارش مازیار خویشوند سردبیر اخبارویژه