مدیر جشنواره ملی سعدی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جشنواره ملی سعدی یک جشنواره کاملا ایرانی و با نوآوري ادبی و فرهنگی است.

به گزارش پایگاه خبری اخبارویژه : جشنواره ملی سعدی ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت ماه در تهران ،هتل هما و طی دو روز رقابت سخت و بسیار سنگین بین ۲۰۰ نفر از مجریان و نخبه های سخنوری برگزار می گردد.

دکتر فریبا علومی یزدی در گفت وگو با اصحاب رسانه به معرفی جشنواره سعدی اشاره کرد: جشنواره ملی سعدی در سه بخش اصلی ؛ جشنواره مجریان صحنه ، جشنواره جوان مجریان و جشنواره سخنوری تشکیل یافته است و هر یک از این جشنواره ها در دل خود به بخش های مختلف تقسیم می شوند.

وی ادامه داد: جشنواره مجریان در دو بخش اصلی ده مجری برتر و بیست مجری برتر و یک بخش الحاقی نومجریان (مجریان تازه وارد به صحنه و کمتر از سه سال سابقه ) تشکیل شده است. بخش جوان مجريان وارد دوره ششم خود شده و یک بخش الحاقی (بخش خردسالان ) را در دل خود دارد و اما بخش سخنوری در دو بخش اصلی بزرگسال (بالای ۱۲ سال ) برگزار می گردد.بخش سخنرانی آموزشی بدون رقابت و با مشارکت مدرسان سخنوری در کل کشور ارایه می گردد و امید است سالهای بعد این بخش هم رقابتی برگزار گردد.

این بانوی کارافرین تصریح کرد: جوایز جشنواره ملی سعدی بعد از دو روز رقابت پابه پا و نفس گیر در اختتامیه و بعد از شور هیات محترم داوران ،تقدیم افراد برگزیده خواهد شد.نحوه تقسیم جوایز و نوشتن بیانیه هیات داوران کار پیچیده و بسیار سختی است و تا آخرین لحظه و تنها با اجرای یک نفر ممکن است تمام جدول رتبه ها به هم بریزد و این چیزی است که هیجان رقابت را صد چندان کرده است.

وی در ادامه به جزئیات بیشتر این جشنواره پرداخت و خاطرنشان کرد: در سال اول ورود هر فرد مجری ، می تواند به دلخواه انتخاب کند که در کدام بخش رقابت کند و در هر بخشی که ورود نماید می تواند در صورت داشتن صلاحيت و دریافت رای داوران بار ها به رقابت بپردازد و تا مقام اول جشنواره برسد .

علومی یزدی تاکید کرد: گاهی انتخاب اشتباه سطح رقابت ،باعث می شود به طور مثال یک فردی که در بخش بیست مجری برتر اول شده است و با انتخاب اشتباه به بخش بالاتر می رود ،نه تنها مقام اول بخش به نفر بعد از وی می رسد ، بلکه ممکن است در سطح بالاتر هم مقام نیاورد. بنابراین داشتن مشاوران با تجربه در این رقابت بسيار ضروری است . البته این قانون در بخش های مستقل جشنواره اجرا نمی شود. به طور مثال نفر اول در بخش جشنواره جوان سعدی ، حتی با صعود به رده بالاتر جایزه خود را واگذار نمی کند و ممکن است در رده های بالاتر هم حایز مقام گردد و اگر این فرد سال اول باشد که در جشنواره رقابت کرده است حائز مقام پدیده جشنواره خواهد شد و این مقام شهرت فراوانی برای وی به ارمغان خواهد اورد.

وی ادامه داد: از جمله جوایز دیگر جشنواره، مدالیون های طلایی است که به خوش بیان ترین سخنران ، خوش صدا ترین ،خلاق ترین، نظام آراسته ترین ، بهترین تولید متن و محتوا ، مجری و سخنران با اعتماد به نفس و یا دارنده بیشترین ارتباطات موثر تقدیم می گردد. اخیرا مدالیون مجری با اخلاق نیز به مدالیون ها اضافه گردیده است‌ . مدال خوش صداترین مجری خانم و خوش صداترین مجری آقا معمولا پرطرفدارترین مدالیون و پول سازترین آن هاست .

مدیر مدرسه سخن به جوایز این جشنواره که از اهمیت زیادی برخوردار است اشاره کرد: جوایز اصلی جشنواره در بخش های اصلی چکاوک زرین ، چکاوک سیمین و چکاوک مسین است که طی فرایندی و با مقایسه افراد با منتخبان ادوار جشنواره تقدیم انها خواهد شد . چکاوک زرین که بالاترین جایزه جشنواره سعدی است در طول ده دوره به هیچ رقابت کننده ای تعلق نگرفته است و صرفا این چکاوک به صورت افتخاری به چهره های ماندگار سخنوری کشور اعطا گردیده است . البته چکاوک زرین در بخش جوان به مجریان جوان اعطا گردیده است

وی به رموز خلاقیت مدرسه سخن اشاره بیشتری داشت و تصریح کرد: امروزه مدرسه سخن و جشنواره سعدی دو برند خوشنام و معتبر نزد سخنرانان کشور و حتی فراتر از مرزهای ایران ،مجریان و سخنرانان فارسی زبان را جلب و جذب نموده است و حتی افراد از اقلیت های دینی و از اقوام و زبان های گوناگون سطح علمی مدرسه سخن و جشنواره سعدی را قبول دارند و تلاش می کنند هنرآموز آن باشند.

این مجری توانمند به جشنواره سعدی را کاملا ایارنی توصیف کرد و افزود: جشنواره سعدی یک جشنواره کاملا ایرانی و با نوآوري ادبی و فرهنگی است که خیلی زود بین عموم مردم پذیرفته شد و در بیشتر استان‌ها این جشنواره تکثیر شده است . سخنوران و مجریان ، جشنواره سعدی را مادر جشنواره های سخنوری می دانند و مشارکت فعال مردم در این رویداد نشانگر عشق و علاقه مردم به هنر گویندگی و سخنوری است .

وی اظهار داشت: امسال و در یازدهمین جشنواره مجریان و سخنوران ایران جوانان و خردسالان از سرتاسر کشور حضور فعالتری نسبت به دیگر بخش‌های جشنواره دارند و این خبر مسرت بخشی است. همچنین تعداد افراد پذیرفته شده در بخش رقابت حضوری برای دو روز رقابت یکصد و بیست نفر است و رکورد طولانی ترین برنامه صحنه ای ایران چندین سال متوالی متعلق به جشنواره سعدی است. در صورت حمایت از این جشنواره ، نوید ایجاد شور و شعف همگانی در آحاد مردم و خصوصا جوانان خواهیم بود و قطعا با فاصله زیاد ، مهم ترین جشنواره ایران لقب خواهد گرفت .

وی در پایان خاطرنشان کرد: حمایت های دولت نقش بسزایی در گسترش زبان و ادبیات فارسی و فرهنگ سازی اسلامی و ایرانی دارد.
در پایان این نشست اشاره ای کوچک به استاد فریبا علومی یزدی: دکتر فریبا علومی یزدی نه تنها موسس و بانی این جشنواره بودند بلکه حمایت های مادی و معنوی زیادی در ادوار جشنواره داشته اند. خصوصا حمایت از نخبگان سخنوری را سرلوحه کارهای خود قرار داده اند و در این زمینه شهرت زیادی دارند. اصولا نخبگان سخنوری پای ثابت تدریس و درس استاد علومی هستند و این جدا از هزاران فراگیر و هنرآموز است که از سرتاسر جهان و به صورت مجازی از تدریس ایشان بهره مند می شوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 13 =