این روزها سیستم بهداشتی و درمانی ایران حال و روز خوبی ندارد؛ همه تخت‌های بیمارستانی پر از بیماران کرونایی است و جایی برای دیگر بیماران نیست.
به نقل از اخبارویژه ، مدت‌هاست که پزشکان و مدافعان سلامت هشدار می‌دهند‌ که اگر ‌رعایت پروتکل‌های بهداشتی جدی گرفته نشود، فاجعه‌ای در راه است؛ عادی‌انگاری کاذب بین مردم کاملا مشهود است. برگزاری مجالس شلوغ عروسی و عزا، دورهمی‌های خانوادگی، رستوران‌های شلوغ، بازارهایی که تا دیروقت پذیرای خیل مشتریان هستند، سفرهای تابستانی و بدتر از همه عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح جامعه سبب انفجار بیماری کووید ‌شده است. هم‌نشینی با کرونای افسارگسیخته موج پنجم این ویروس را با قدرت هر چه تمام‌تر در کشور رقم زد و موج جهش یافته نه فقط رنگ شهرهای ایران را یکی پس از دیگری‌ قرمز کرد بلکه شمار مبتلایان را افزایش داده است به نحوی که سیستم بهداشتی در چهار گوشه کشور از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب ایران درگیر بحران همه‌گیری کرونا و یا به نوعی دلتا ویروس شده ‌که از شدت همه‌گیری و ابتلای فراوانی برخوردار است.

حال ناخوش سیستم درمانی ایران

این روزها سیستم بهداشتی و درمانی ایران حال و روز خوبی ندارد؛ همه تخت‌های بیمارستانی پر از بیماران کرونایی است و جایی برای دیگر بیماران نیست؛ همه هشدار می‌دهند که اگر رعایت پروتکل های بهداشتی جدی گرفته نشود با بی‌سابقه ترین بحران کرونایی روبه رو خواهیم شد و دیگر قادر به کنترل پیک های بعد کووید 19 نخواهیم بود.

‌طوفان دلتا کرونا این بار تمام استان‌های کشور را در نوردیده ‌به طوری که به گفته مسئولان دانشگاه‌های علوم پزشکی تخت‌های بیمارستان‌های، اورژانس پر‌ و تکمیل شده و کادر درمان خسته شده‌اند.‌ نگرانی‌ها از شیوع ویروس دلتا در همه نقاط کشور قوت گرفته است. تعداد تست‌های پی‌سی‌آر به طور بی‌سابقه‌ای در روزهای اخیر زیاد شده و آمار مبتلایان نسبت به اوایل هفته بین دو تا سه برابر افزایش پیدا کرده است.

متاسفانه خیز جدید بیماری کرونا با گونه دلتا منجر به اشغال ظرفیت تخت‌های بیمارستانی ‌شده و ارائه خدمت به بیماران با ایثار کادر سلامت و به دشواری بسیار انجام می‌شود. در این شرایط خطرناک، بی‌توجهی به دستورالعمل‌های بهداشتی و ادامه برگزاری تجمع‌های خانوادگی، اجتماعی و رفت و آمدها باعث افزایش تصاعدی تعداد بیماران و مرگ و میر آنان می‌شود.

زنگ خطر به صدا درآمد

مراکز درمانی از 18 ماه پیش تاکنون بی وقفه در حال خدمت به بیماران کووید و غیر کووید بوده‌اند و مدافعان سلامت در این مدت فرصت استراحت و تجدید قوا نداشته‌اند و اگر مردم سنگر مقابله با ویروس را ترک کنند، مدافعان سلامت به تنهایی قادر به محافظت از جان خیل آسیب‌دیدگان از حملات ویروس نخواهند بود. ‌

زنگ خطر قرمز کرونایی روز گذشته با رکوردزنی جان باختگان کرونایی و تعداد مبتلایان برای تمام ایران نواخته شد و‌ با نمایان شدن واریانت‌های جدید ویروس کرونا و دلتاویروس در کشور، نگرانی متولیان بهداشت و درمان ‌را بیشتر کرده و بی‌توجهی مردم نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی به ویژه استفاده از ‌ماسک و رعایت فاصله اجتماعی این نگرانی را افزایش می دهد.

گرچه تزریق واکسن در حال انجام است، اما رعایت پروتکل های بهداشتی همچنان مهمترین و بهترین عامل برای جلوگیری از ابتلا به کروناست بویژه اینکه به نظر می‌رسد نوع دلتا که این روزها زیاد از آن سخن گفته می شود، از انواع پیشین خطرناک تر است و حتی کسانی که قبلا مبتلا شده اند یا حتی کسانی که واکسن زده اند نیز در برابر این نوع ویروس، ایمنی کامل ندارند.

این روزها تمام ‌‌استان‌ها دچار بحران شده‌اند و همگی به رنگ قرمز درآمده‌اند و ایران یکپارچه به رنگ سرخ درآمد و از طرفی ‌رؤسای بیمارستان‌ها همچنان از طغیان موج پنجم کرونا ‌نگرانی می‌کنند‌ به طوری که وضعیت تهران در برابر موج بیماری کرونا خیلی وخیم است.

پیک پنجم در اوج قله

پیک پنجم لحظه به‌ لحظه سخت‌تر می‌شود و زمزمه‌های اشباع کامل تخت‌های بستری، کمبودهای دارویی، معطلی‌های چند ساعته در اورژانس و تریاژ بیمارستان‌ها و احتمال خوابیدن مریض‌ها پشت درهای بیمارستان‌ها از سوی رؤسای بیمارستان‌ها آژیر قرمز را در ‌ایران به صدا درآورده است و پزشکان متخصص عفونی با توجه به رویت شواهد موجود و روند پذیرش بیماران بستری هشدار می‌دهند که اگر مردم رعایت نکنند و مسئولان وظایف را انجام ندهند شرایط از آنچه هست به مراتب بدتر خواهد شد.

قطعا با ادامه این روند، در روزهای آینده همچنان هم افزایش تعداد مبتلایان و هم افزایش میزان مرگ و میر را شاهد خواهیم بود، ‌زیرا واقعا میزان رعایت پروتکل‌ها کم است. نمی‌دانیم چه اتفاقی افتاده، آیا ترس مردم نسبت به بیماری ریخته است، خسته‌اند یا چه اتفاق دیگری افتاده که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند.

تازه‌ترین وضعیت کرونا در ایران

براساس بررسی‌های انجام شده و شاخص‌های مورد نظر وزارت بهداشت از امروز 16 مردادماه 1400 علاوه بر شهرهای قبلی، این شهرها قرمز خواهند شد: مراغه، مرند، ملکان، هریس (آذربایجان شرقی)، بوکان، پلدشت، سلماس، میاندوآب، نقده (آذربایجان غربی)،بوئین و میاندشت، تیران و کرون،نطنز (اصفهان)،ایوان (ایلام)،دیر (بوشهر)، بن، سامان، کوهرنگ، لردگان (چهارمحال و بختیاری)، بشرویه (خراسان جنوبی)، بردسکن، تایباد،تربت حیدریه، جغتای،خلیل آباد،خواف، فریمان،فیروزه، کلات، گناباد، نیشابور (خراسان رضوی)، فاروج، گرمه (خراسان شمالی)، آغاجاری، امیدیه، ایذه، باغ ملک، دزفول، رامشیر، کارون، مسجد سلیمان (خوزستان)، خدابنده، طارم (زنجان)، بمپور، سیب و سوران (سیستان و بلوچستان)، اقلید، بوانات، خرم بید، خفر، رستم، سروستان، کوه‌چنار (فارس)، سقز، قروه (کردستان)، رابر (کرمان)، اسلام آباد غرب، جوانرود، سرپل ذهاب (کرمانشاه)، باشت (کهگیلویه و بویر احمد)، املش (گیلان)، میاندورود (مازندران)، خنداب، فراهان (مرکزی)، ابوموسی، هرمز (هرمزگان)، فامنین (همدان). به‌این ترتیب با توجه آخرین آمار منتشر شده از سوی نرم افزار ماسک هم اکنون 336 شهرستان کشور قرمز، 84 شهرستان نارنجی و 28 شهرستان زرد تعیین شده‌ است.

استان کرمان

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان هزار و 107 مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد 618 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 68 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 233 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 71 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 117 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 239 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 30 هزار 613 مورد رسیده است.

وی به فوت 32 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 733 نفر رسیده است.

استان خوزستان

فرهاد ابول‌نژادیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: کرونا در حال پیشروی است و میزان ورودی بیماران کرونا روز به روز در حال افزایش تصاعدی است.

وی افزود: در 24 ساعت گذشته هفت هزار و 200 نفر و بیشترین میزان بستری 422 نفر بود که در شبانه روز گذشته 431 نفر در بیمارستان های استان بستری شدند.

این مقام مسئول گفت: طبق آماری که اعلام شد موارد ابتلا به بیماری و بستری ها نسبت به هفته قبل آن 70 و 60 درصد افزایش یافته همچنین موارد فوت در خوزستان 77 درصد بیشتر شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: متاسفانه رعایت پروتکل های بهداشتی در جامعه کمتر شده و عادی انگاری رواج پیدا کرده است لذا از مردم درخواست داریم دستورالعمل های بهداشتی را جدی بگیرند.

وی ادامه داد: شرایط شلوغ شهر و بازگشایی همه جانبه، بیمارستان ها را مملو از بیمار کرده و کار مستمر در مراکز درمانی، توان کادر درمانی را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

ابول نژادیان گفت: از هم استانی ها در خواست می شود برای اینکه 2 هفته بعد کارشان به بیمارستان کشیده نشود با ما همکاری کنند و تنها به مدت 2 هفته به جز موارد ضروری از خانه خارج نشوند همچنین خریدهای غیرضرور را به زمان دیگری موکول کنند.

در ادامه این نشست، امراله مردانی رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز اظهار داشت:روزانه به طور متوسط یک هزار و 800 بیمار به مراکز منتخب ما در سطح شهر اهواز مراجعه می کنند و این رقم در حال افزایش می باشد که نگران کننده است.

استان سمنان

نوید دانائی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان پیرامون آخرین آمار شیوع بیماری کرونا ویروس بیان داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون33 هزار و 518 مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده اند.

وی تصریح کرد: در 24ساعت گذشته (از شانزدهم الی هفدهم مرداد ماه سال جاری) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 71 بیمار مثبت جدید مبتلا به کووید-19در شهرستان تابعه دانشگاه و در مراکز درمانی بستری شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: بدین ترتیب مجموع بیماران بستری شده در بیمارستان های زیرپوشش دانشگاه از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا ویروس تاکنون به هفت هزار و 795 نفر رسیده است و 25هزار و 723 بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.

دانائی ادامه داد: کل موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید19 از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستان های زیرپوشش دانشگاه به 6615 نفر رسید.

رضا چمن، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود نیز اظهار داشت: در شبانه روز گذشته، 195مبتلای جدید به ویروس کرونا در شهرستان‌های شاهرود و میامی شناسایی شدند.

وی با ابراز نگرانی از روند صعودی ابتلا به کرونا در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گفت: در 24ساعته 34بیمار کرونایی در بیمارستان بستری شدند و شمار مراجعه کنندگان به مراکز غربالگری کرونا به 370نفر رسیده است.

استان کردستان

آخرین وضعیت کرونا در استان کردستان حاکی از شناسایی 183 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس و 3فوتی در 24 ساعت گذشته تاکنون در استان دارد.در حال حاضر 570 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کردستان بستری بوده که حال 54 نفر از آنان در بخش مراقبت‌های ویژه بدحال گزارش شده است.

آمار بستری‌شدگان به تفکیک شهرستان‌های استان کردستان شامل سنندج: 340 نفر، سقز: 38 نفر، مریوان: 60 نفر، قروه: 39 نفر، بیجار: 42 نفر، کامیاران: 22 نفر، دیواندره: 9 نفر، بانه: 10 نفر، دهگلان: 9 نفر و سروآباد: 1 نفر است.

آمار فوت‌شدگان بر اثر بیماری کرونا از ابتدا تا کنون در کردستان به 1414 نفر رسیده که از این تعداد 580 نفر در سنندج، 254 نفر در سقز، 112 نفر در قروه، 81 نفر در کامیاران، 107 نفر در بانه، 79 نفر در دیواندره، 62 نفر در بیجار، 116 نفر در مریوان، 20 نفر در دهگلان و 3 نفر در سروآباد جان ‌باخته‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 1 =