استاندار خراسان جنوبی گفت: تاکنون ۱۰۱ طرح سرمایه‌گذاری در استان شناسایی شده است اما برای تصویب همه این طرح‌ها در ستاد توسعه خاوران باید تمامی استعلام‌های لازم اخذ و طرح آماده ارائه به سرمایه‌گذار شود.

به نقل از اخبارویژه “حمید ملانوری” روز پنجشنبه در دهمین نشست ستاد توسعه خاوران که در محل استانداری خراسان جنوبی برگزار شد، افزود: اساس کار در ستاد توسعه خاوران بر تسهیل و تسریع امور است از طرفی باید سرمایه‌گذار پشتیبانی جدی شود.

وی بیان کرد: در همه سال‌ها موانعی در حوزه سرمایه‌گذاری استان وجود داشته است لذا در ستاد توسعه خاوران باید قبل از اینکه طرح در اختیار سرمایه‌گذار قرار بگیرد تمامی استعلام‌های مورد نیاز این طرح‌ها اخذ شود تا وقتی سرمایه‌گذار ورود کرد حداکثر ۲ هفته بیشتر معطل نشود و مجبور نباشد فرایند استعلام‎‌ها را طی کند.

استاندار خراسان جنوبی گفت: زمانی ۱۰۱ طرح به تصویب نهایی می‌رسد که استعلام‌ها تکمیل شده باشد، در غیر این صورت نمی‌توان چند ماه سرمایه‌گذار را معطل کرد و بعد بگوییم که آن زیرساخت قابل اجرا نیست.

وی افزود: براساس ضابطه‌ای که در دستورالعمل ستاد توسعه خاوران قید شده، موارد باید دنبال شود و کاری که انجام شده، ارزشمند است بنابراین باید تا دو هفته آینده هر طرحی توسط کارگروه امور زیربنایی ستاد تایید شد در جلسه قابل اجرا عنوان شود و مابقی از فهرست حذف شوند.

ملانوری بیان کرد: از ۱۰۱ طرح مذکور ۴۰ طرح که در شهرک‌ها و نواحی صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی شناسایی شده، تمامی استعلام‌ها را دارند و برای سایر طرح‌ها باید استعلام اخذ شود.

وی گفت: در مدتی که ستاد توسعه خاوران تشکیل شده، اتفاقات خوبی رقم خورده است که در ادامه این حرکت‌ها با گذشت یک دوره زمانی کارشناسی و بررسی ورود سرمایه‌گذار حتما شاهد اتفاقات خوبی در حوزه سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی استان در بخش‌های مختلف خواهیم بود، این روند البته مقداری زمان‌بر خواهد بود تا در ریل درستی قرار بگیرد.

استاندار خراسان جنوبی افزود: تاکنون ۱۰۱ طرح سرمایه‌گذاری در استان شناسایی شده و مهم این است که اگر هر کدام از این طرح‌ها را به دست سرمایه‌گذار بسپاریم وی معطل یا سردرگم نشود و بدون دغدغه کار را آغاز کند.

وی بیان کرد: در برخی جلسات با مسوولان کشوری خیلی از افراد اطلاعات استان را ندارند در حالی که خراسان جنوبی در حوزه‌های اقتصادی کشور فعالیت‌های بزرگی دارد و نشان می‌دهد در حوزه اطلاع‌رسانی و تبلیغی زیاد کار نشده و باید تقویت شود.

ملانوری با اشاره به مصوبات ستاد توسعه خاوران تاکید کرد: اگر می‌خواهیم معادن فعال شود و صنعت، گردشگری و سایر حوزه‌ها رونق بگیرد ابتدا باید زیرساخت‌ها را حل کرد، دستگاه‌هایی که قول می‌دهند پای تعهدات خود بایستند و مصوبات را به طور جدی پیگیری و انجام دهند.

وی اظهار داشت: برای مصوبات ستاد توسعه خاوران باید ممارست و جدیت در پیگیری مصوبات مدنظر قرار بگیرد تا به نتیجه مطلوب برسد.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به مصوبه ایجاد زیرساخت‌های ارتباطی در معادن زغال‌سنگ طبس تصریح کرد: ارزش ارتباطات در معادن بسیار بالا است لذا ارزش دارد که با مشارکت فعالان همان حوزه این مشکل حل شود.

وی گفت: اگر همه امکانات، تجهیزات و اعتبارات را خرج فعال کردن بخش خصوصی کنیم منابع همین بخش مشکلات و مسایل استان را حل خواهد کرد لذا باید مسیر را هموار کنیم تا بخش خصوصی فعالیت‌های خود را توسعه دهد.

ملانوری با تاکید بر اینکه شالوده و اساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، مردمی کردن اقتصاد است عنوان کرد: فعال کردن بخش خصوصی همان مردمی کردن اقتصاد و اقتصاد را بر پایه منابع مردمی و خصوص فعال کردن است.

وی با بیان اینکه در حوزه معادن و صنعت چند کار بزرگ در استان شروع شده است گفت: جلسات متعددی در این خصوص برگزار و موضوعاتی مطرح شده که باید به طور جدی مسایل دنبال و رصد شود.

وی افزود: شرکت هواپیمایی ماهان در برخی موضوعات اقتصادی مرتبط با صنعت هوایی کشور مانند گردشگری و کشاورزی ورود کرده است و در نشستی که با مدیرعامل این شرکت داشتیم قرار شد تیم کارشناسی به‌زودی به استان سفر کرده و درخصوص دو موضوع کشاورزی و گردشگری بازدید و بررسی‌های لازم را انجام دهند که قول دادند چند طرح در این دو موضوع در استان سرمایه‌گذاری کنند.

استاندار خراسان جنوبی گفت: مدیرعامل شرکت هواپیمایی ماهان نیز قول داد در صورت سرمایه‌گذاری در استان نسبت به ایجاد بیس پروازی در استان اقدام کند و یک پرواز دائمی در استان شکل بگیرد که اقدام بزرگی برای استان می‌تواند باشد.

وی بیان کرد: شرکت گُهرزمین نیز از شرکت‌های بزرگ معدنی کشور و دارای سرمایه نقدی بالا و توان تخصصی است که قرار شد در قالب اکتشافات معدنی و سرمایه‌گذاری در حوزه معدن با مشارکت سایر شرکت‌ها ورود کنند و از این طریق معادن استان فعال شود و در کنار آن واحدهای صنعتی بزرگ راه‌اندازی شود.

ملانوری گفت: موضوعاتی که در ستاد توسعه خاوران مطرح می‌کنیم به طور مستمر در سطح ملی و استانی پیگیری می‌شود بنابراین دستگاه‌های اجرایی نباید آن را رها کنند بلکه باید پیگیری جدی داشته باشند.

وی افزود: درخصوص سرمایه‌گذاری در زمینه سنگ‌های قیمتی و فرآوری محصولات کشاورزی از جمله زرشک نیز پیگیری انجام شده و به‌زودی سرمایه‌گذارانی ورود می‌کنند.

استاندار خراسان جنوبی به برگزاری انتخابات ۲۸ خرداد اشاره کرد و گفت: همزمان با دهه کرامت بار دیگر افتخار بسیار بزرگ در کشور به نام ملت ایران ثبت شد و در این افتخارآفرینی که برگزاری یک انتخابات بسیار با شکوه است، نقش استان خراسان جنوبی و مردم بسیار پررنگ بود.

وی اظهار داشت: خراسان جنوبی رتبه اول کشور از نظر مشارکت در انتخابات با ۷۴.۲ درصد را کسب کرد که نشان از حضور، آگاهی، بصیرت، درک، موقعیت‌شناسی و روان شناسی خوب مردم این سرزمین دارد و از این بابت از مردم قدردانی می‌کنیم.

ملانوری افزود: همچنین تلاش همه کسانی که با توجه به شیوع ویروس کرونا به هر نحو در اجرای انتخابات همکاری کردند و با حضور خود سبب شدند این افتخار نصیب استان شود و انتخابات باشکوه در کمال صحت، سلامت و امنیت برگزار شود، قابل قدردانی است.

وی گفت: آنچه در ستاد توسعه خاوران به عنوان محور و اساس کار مورد تاکید ما است، شعار سال و سیاست‌هایی است که می‌تواند مسایل و مشکلات اساسی کشور که در راس آن مسایل معیشتی، اقتصادی و وابستگی‌های آن است را پوشش دهد.

وی تاکید کرد: اگر قرار است این مسایل حل شود در مرحله اول چیزی جز رسیدن به بحث‌های اقتصادی خانواده‌ها و جامعه نیست که می‌تواند سبب توسعه شده و مشکلات را حل کند.

استاندار خراسان جنوبی افزود: بارها اشاره کردیم خراسان جنوبی یکی از استان‌های ویژه و برتر کشور از لحاظ داشتن ذخایر متعدد است بنابراین این منابع با تدبیر، هوشمندی، برنامه‌ریزی و مدیریت و البته تلاش مستمر و جدی می‌تواند گام‌های بلندی برای توسعه و رفع نیازهای مردم ایجاد کند.

وی عنوان کرد: در این خصوص شناسایی فرصت‌ها به معنای واقعی، معرفی و اطلاع‌رسانی و تبلیغ، جذب سرمایه‌گذار، پشتیبانی و مانع‌زدایی بسیار مهم است.

ملانوری با تاکید بر اینکه باید از طرح‌ها و ایده‌های نوآورانه دانش‌آموزان استان حمایت شود گفت: تعدادی از دانش‌آموزان دارای استعدادهای بسیار خوبی هستند که می‌توان از این اختراع‌ها یا ایده‌ها استفاده کرد.

وی گفت: در حال حاضر ۱۲ پژوهش‌سرای دانش آموزی در استان فعال است که برخی ایده‌ها و طرح‌های دانش‌آموزان از گذشته تاکنون موجود است لذا اعتباری در نظر می‌گیریم تا این ایده‌ها را تبدیل به طرح کرده و با همکاری بخش خصوصی در قالب کارگاه‌های کوچک فعال کنیم و دانش‌آموزان امیدوار و فعال شوند.

ملانوری افزود: حدود ۲۰۰ ایده دانش‌آموزی توسط دانش‌آموزان استان ارائه شده است که باید در ستاد توسعه خاوران مطرح و مورد حمایت قرار گیرد و هنر ما باید فعال کردن دانش‌آموزان باشد.

در ادامه این نشست ۲ تفاهم‌نامه مشترک بین ستاد توسعه خاوران و منطقه ویژه اقتصادی با سرمایه‌گذار بخش خصوصی منعقد شد.

براساس تفاهم‌نامه طرح تربیتی مدارس امین که بین منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی و ستاد توسعه خاوران به امضا رسید، تعدادی از روحانیون جوان و فعال از آغاز سال تحصیلی جدید به مدت هشت ماه به مدارس اعزام می‌شوند تا کارهای فرهنگی و اجتماعی را انجام دهند.

برای اجرای این تفاهم‌نامه منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی در قالب مسئولیت اجتماعی خود متعهد به پرداخت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان شد که ۱۵۰ مدرسه شامل ۵۰ مدرسه در بیرجند و هر کدام از شهرستان‌ها ۱۰ مدرسه، زیر پوشش قرار خواهد گرفت.

همچنین تفاهم‌نامه‌ای بین ستاد توسعه خاوران و یک سرمایه‌گذار بخش خصوصی در زمینه ایجاد واحد تولیدی کیسه‌های پلی پروپیلن با قابلیت بازیافت در شهرک صنعتی مورد با اعتبار ۲۱۰ میلیارد تومان منعقد شد.

با توجه به اینکه دو واحد سیمان باقران و سیمان قاینات در استان فعال است و بخش زیادی از صادرات کشور در این حوزه متعلق به خراسان جنوبی است اما کیسه مورد نیاز سیمان از استان‌های دیگر تامین می‌شد که با راه‌اندازی این واحد تا ۱۸ ماه آینده مشکل استان در این خصوص حتی تامین کیسه‌های مورد نیاز آرد هم رفع خواهد شد.

ستاد توسعه خاوران با هدف محرومیت‌زدایی، توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال با تدبیر استاندار خراسان جنوبی از سال گذشته راه‌اندازی شد و پنج کمیته تخصصی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − هفت =