کتر علی سحری مقدم رئیس کمیته نخبگان شهر تهران:
حجت الاسلام جناب آقای دکتر رئیسی نظر ویژه¬ای به جوانان و به خصوص ظرفیت علمی نخبگان جوان دارند.
خدا را شکر که این توفیق نصیب شد تا کمیته نخبگان شهر تهران را در ستاد آیت الله رئیسی فعال کنیم. هدف از تشکیل این کمیته، جمع آوری اساتید و نخبگان رشتههای مختلف اعم از کشاورزی، صنعتی، ورزشی، سیاسی و فرهنگی است که بتوانیم علاوه بر ارتقاء ارتباط صنعت و دانشگاه، در حوزه¬های مختلف تأثیرگذار باشیم.
حجت الاسلام رئیسی نظر ویژه¬ای به جوانان و به خصوص ظرفیت علمی نخبگان جوان و دانشگاهیان دارند و انشالله سعی ما این است بتوانیم از دستاوردها و تجربیات جوانان نخبه و علمی کشور در تک تک مسائل استفاده کنیم.جوان گرایی و استفاده از ظرفیت علمی و کارشناسی از تأکیدات مکرر جناب دکتر رئیسی است و خوشبختانه طرح های مختلف در زمینه های اقتصادی و فرهنگی از جمله کشاورزیو دیگر زمینه¬ها توسط اساتید نخبه آماده شده که بتوانیم ان¬شالله به ستاد ارائه بدهیم.تشکر ویژه ای از رسانه های کشور دارم که نقش بزرگی را در جامعه ایفاء می¬نمایندکه به نوبه خودم و دیگر دوستان از زحمات شما عزیزان قدردانی می نمایم.
دکتر علی محمدی ترکاشوند: قائم مقام کمیته نخبگان شهر تهران (استاد دانشگاه):
چالش های حوزه کشاورزی موضوعی جدی است که نیازمندنگاه ویژه است.
من در ابتدا فهرست وار به بخشی از چالش¬های حوزه کشاورزی اشاره می¬کنم. شاید یکی از چالش¬های اساسی در کشور این است که حوزه کشاورزی اولویت اصلی محسوب نمی¬شود و همین امر باعث می-شود به ظرفیت مطلوب در این بخش نرسیم. چالش اساسی دیگر عدم توسعه صنعتی و کشاورزی بر طبق آمایش دقیق سرزمینی است. درست است که کارهایی انجام شده است اما آیا به خوبی اجرایی شده است؟ به طور مثال، اراضی درجه یک و دو کشاورزی که مرغوب ترین اراضی است چرا باید برای توسعه کارخونانه¬ها و شهرسازی استفاده شود، در حالیکه من معتقدم باید نقشه مناطق ممنوعه کاربری-های غیر کشاورزیتهیه شود.همچنین در مبحث الگوی کشت ایراد داریم. به طور مثال محصولی کاشته می¬شود که نیازمند آب زیادی است و با توجه به خشکسالی¬ها، این ایراد است که باید در حوزه کشاورزی این معضل رفع شود.
حمایت مالی و بودجه¬های لازم مثل تسهیلات ارزان قیمت و بیمه در بخش کشاورزی مطلوب نیست. ناهماهنگی بین بخشی در کشاورزی بسیار زیاداست.وابستگی زیادی به واردات برخی نهاده¬ها و محصولات کشاورزی داریم. برنامه جامع برای حاصلخیزی خاک نداریم. ضایعات محصولات کشاورزی بسیار بالا است که از بین رفتن منابع است. بحث دلالی در کشاورزی موضوعی جدی است. کشاورز ما توانمند نیست و سود زیادی در جیب دلالان این بخش می¬رود، در صورتی که اگر کشاورز توانمندی مالی داشته باشد، می¬تواند در راستای تجهیز اراضی، حاصلخیزی خاک و افرایش کمی و کیفی محصول هزینه کند و این هزینه را در سود حاصل از افزایش محصول جبران نماید.
مثالی بزنم از بخش آب در کشاورزی که با بحران مواجه است. لطمات زیادی به آبخوان¬ها، محصولات و اراضی وارد شده است. الان 300 دشت ممنوعه در بهره¬برداری آب در کشور داریم. ارزش صادرات کشاورز ایران نسبت به آب مصرفی در برابر کشورهای دیگر بسیار اسفناک است. برزیل با نصف آب مصرفی ایران بیش از 50 میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی دارد و ما شاید حدود 6 میلیارد دلار. آبیاری سنتی باید جایش را به آبیاری-های مدرن با بهره وری بالای آب بدهد. نیازمند یک عزم جدی و یک تلاش ملی برای این قضیه هستیم. با روند فعلی مدرنیزاسیون آبیاری، 35 سال زمان نیاز است که با توجه به موجودی منابع آب، یک چالش بسیار خطرناک پیش رو داریم. بخش خصوصی را با اهرم¬های تشویقی و کشاورزان را با آموزش و همچنین با اجرای یک طرح دقیق (از همین کمیته نخبگان) باید پای کار آورد.
استراتژی کلان کشت در ایران علاوه بر مقوله¬های امنیت غذایی و مزیت نسبی حتما باید بر اساس موجودی منابع آب، آب مجازی و بهره¬وری آب شکل بگیرد. این کمیته برای حل مسائل اساسی کشاورزی کشور با جمعی از اساتید و نخبگان این حوزه صاحب ایده و طرح و برنامه است و به خوبی می¬تواند از ظرفیت نخبگان و دانشمندان توانمند بخش کشاورزی برای ارائه راه¬کارهای علمی و اجرایی دقیق و کارشناسانه استفاده نماید.
دکتر سیامک البرز- از قهرمانان ورزش و مدرس دانشگاه
نخبگان ورزشی ابزار مهمی برای تحقق اهداف سیاسی و دیپلماتیک دولت هستند.
ورزشکاران نخبه، ویترین بین¬المللی هر کشوری محسوب می¬شوند که در دنیای پیشرفته برای تقویت آنها هزینه¬های شاخصی هم صرف می¬شود چرا که به عنوان موتور متحرک ورزش آن کشور و در حقیقت الگوهای قابل لمسی برای جوانان و نوجوانان هستند. در حقیقت نخبگان ورزشی ابزار مهمی برای تحقق اهداف سیاسی و دیپلماتیک دولت هستند.
جامعه ورزش از دولت آینده توقع حمایت و توجه دارد وچون ورزش در تحقق سلامت و نشاط نقش مهمی را ایفاء میکند و در نتیجه غرور و وحدت ملی لازمه کار است. می¬بایست ورزش جزو اولویت¬های دولت آینده باشد که نسل جوان هم مورد توجه قرار گیرد.نخبگان ورزشی باید امروزه نقشی را ایفاء کنند که پهلوانان، سالها برای جامعه ایرانی ایفاء کردند و در حقیقت نخبگان چراغ راه آینده جامعه هستند که امید و خودباوری را به جامعه تزریق می¬کنند که این نیازمند توجه به این قشر است.
ایجاد تعادل در گرو اعمال و سیاست های دولت آینده است که با حمایت مالی از ورزش همگانی و بردن ورزش به دل خانواده ها می توان تاثیر ورزش همگانی و قهرمانی را بهم گره زد.
حجت الاسلام جناب آقای تیموری:
روحیه مطالبه گری در بچههای نخبه در این ستاد وجود دارد
مستحضر هستید که انتخابات مظهر تجلی و تبلور مردم سالاری در جامعه است و ما معتقدیم همه آدم¬ها با درک و فهم درست می¬توانند مردم سالاری و جمهوریت را تجلی دهند. ما معتقد هستیم مردم ایران نسبت به میانگین جهانی از سطح بینش سیاسی خوبی برخوردار هستند علی الخصوص نخبگان که از موهبت الهی بیشتری برخوردار هستند و می توانند در کشور نقش آفرینی بیشتری داشته باشند.به همین دلیل این نگرش در ستاد آیت الله رئیسی وجود دارد که افرادی که بینش و نگرش بالایی دارند در این مجموعه حضور فعال داشته باشند.
این نکته را هم بگویم ما صرفا به منزله طرفداری از یک شخص جمع نشدیم بلکه روحیه مطالبه¬گری در بچههای نخبه در این ستاد وجود دارد و معتقد هستیم باید از هر کسی که می¬خواهد رئیس جمهور شود مطالبه گری کنیم و معتقدیم آقای رئیسی برای حفظ آرمان¬های جامعه شخص مفیدی هستند.
دکتر سیدمحمدی- استاد دانشگاه
در سیاست خارجی ما نمی توانیم احساسی و خارج از اصول قدم بر داریم
هر دولتی که بخواهد در سیاست خارجی کشور تاثیرگذار باشد می¬بایست سند چشم انداز را به عنوان راهنمای خودش سرلوحه کار قرار دهد و ما در سند چشم انداز،اهداف سیاست خارجی را تبیین کردیم که در واقع دو هدف را دنبال میکند: ابتدا سیاست خارجی جمهوری اسلامی باید سیاست موثر در روابط بین الملل باشد و نکته دوم اینکه سیاست الهام بخش در جهان اسلام باشد که برای نیل به این اهداف باید یکسری اصول رعایت شود.بنابراین اگر سیاست خارجی را فارغ از اصول ببینیم قاعدتا ما را به هدف نمی رسد و در واقع اصول مذکور در دولت آینده اصول هفتگانه زیر خواهد بود که به آن اشاره می¬کنم.
• حفظ استقلال و تمامیت ارزی کشور است
• نفی سلطه پذیری
• نفی سله جویی
• حمایت از مسلمانان
• احیای اندیشه امت واحده اسلامی
• حمایت از مستضعفان
• روابط صلح آمیز با دولتهای غیر محارب
در مورد ارتباط با همسایگان باید بگویم که امنیت همسایگان ما در گرو امنیت خود کشور ما است که این نگاه برآمده از مرد میدان حاج قاسم سلیمانی بوده است.اساس کار در ارتباط با شرق و غرب حفظ عزت کشور است و ما معتقدیم رئیس جمهور نماد کشور است و ما نه نقش مستعمره را ایفاء خواهیم کرد و نه نقش دولت دست نشانده که به ما دیکته شود.در سیاست خارجی ما نمی¬توانیم احساسی و خارج از اصول قدم بر داریم و جناب آقای رئیسی با توجه توانمندی خوبی که دارنددر صورت انتخاب، سیاست خارجه با رعایت سه اصل عزت، حکمت و مصلحت در راستای منافع کشور تنظیم خواهند کرد.
حسین مسکوت- دانش¬آموز
از دانش آموزان در تصمیم گیریها می بایست بیشتر استفاده شود
من معتقدم از دانش¬آموزان در تصمیم گیریها می¬بایست بیشتر استفاده شود به طور مثال در شورای مدرسه از شورای دانش آموزی هم استفاده شود یعنی نماینده دانش آموزان در شورای دانش آموزی حضور داشته باشد که متاسفانه این قانون اجراء نمیشود.من به شخصه در مسابقات علم رباتیک از دانشگاه تهران رتبه آورده¬ام و کمربند زرد در رشته کونگ فو دارم و خیلی علاقه دارم در رشته رباتیک مقام های بالاتری را کسب کنم.
دکتر سید علی موسوی- استاد دانشگاه
فضای مجازی در جهت پویایی جامعه و استعدادهای جوانان باید باشد
با توجه به استعداد بالای فضای مجازی در پویایی اجتماع ایرانی و اسلامی و مخاطره جدی در این فضا باید عرض کنم که لزوم گسترش فضای مجازی بدیهی است، منتها گسترش بی قید و شرط این فضا مورد تایید نیست؛ کما اینکه همه جهان این فضا را نظارت می¬کنند. حتی توییترهای رئیس جمهور آمریکا هم فیلتر می¬شود و رژیم صهیونستی برای گزاره¬های اخلاقی و مذهبی فیلتر اعمال می¬کند. لکن برای بسط این فضا در جهت پویایی جامعه و استعدادهای جوانان باید کارهایی صورت بگیرد تا انشاالله شاهد به مخاطره افتادن نظام خانواده نباشیم.
در رابطه با آزادی¬های اجتماعی و پوشش بانوان ما حتما قائلیم که زنان باید آزاد باشند اما در راستای پرورش اندیشه¬های زنان نه اندام زنانه. ما قائلیم زنان ما نخبگانی هستند که توجه آنچنانی به آنها نشده است اما توجه با قصد و غرض، اندیشه زنان را اعتلاء نخواهد داد.
محمدرضا مقیمی- دانشجوی دکتری و مخترع
امروزه مخترعین می توانند در راستای اقتصاد پویا کمک کننده باشند.
مهم¬ترین مشکل مخترعین نبود منبع مالی و عدم استفاده از تفکر جوانان مبتکر است.ما اگر بتوانیم بسته¬های حمایتی جهت ثبت اختراعات و نمونه¬های اولیه نیمه تجاری در اختیار این نخبگان بگذاریم خیلی سریع¬تر به نتیجه می¬رسیم.امروزه مخترعین می توانند در راستای اقتصاد پویا کمک کننده باشند.از دیگر دغدغه¬های بچه¬های مخترع، محدودیت¬های بروکراسی پیچیده در سیستم ادرای است. به طور مثال وقتی ما می خواهیم ثبت اختراع کنیم آنقدر کار اداری زیاد است که برخی اوقات، مخترعیناز ثبت اختراعمنصرف می شوند.
دکتر سیدیعقوب زراعت کیش- استاد دانشگاه:
مدلی را با تیمی از پژوهشگران اقتصادی جوان طراحی کرده ایم
همانطور که حضرت آقا چند سال اخیر را به اسم اقتصاد و تولید نامگذاری کرده¬اند به نظر می¬رسد یکی از مهم¬ترین موانع تولید و گسترش آن تسهیل کسب و کار در کشور است. بالا آوردن رتبه کسب و کار در سطح جهانی باعث رفع موانع تولید خواهد شد. حال سوال اساسی اینجا مطرح می شود که چگونه می¬توانیم ما کسب و کارها را تسهیل کنیم و بنگاه های اقتصادی را تاسیس کنیم.ما مدلی را با تیمی از پژوهشگران اقتصادی جوان طراحی کرده¬ایم که انشاالله منتظر هستیم دولت کار و کرامت آیت الله رئیسی مستقر شود. می¬توان در مدت کوتاهی این برنامه را بر اساس مزیت¬های نسبی منطقه¬ای اجرا کرد و در پایان سال گزارش عملکرد خوبی به حضرت آقا ارائه بدهیم.
مدلی که ما طراحی کردیم که بروکراسی اداری در دادن مجوزهای اداری برای تاسیس بنگاه های اقتصادی به خصوص برای جوانان را بسیار آسان می کند. همچنین انحراف اعتبارات برای ایجاد بنگاه های اقتصادی و کارخانجات تولیدی به حداقل خودش می رساند و به افرادی که اهلیت این کار را دارند بر اساس مزیت نسبی هر منطقه، این اعتبارات تعلق خواهد کرد ودر کوتاه ترین مدت می توانیم کسب و کارها را در کشور راه اندازی کنید کما اینکه بخشی از طرح ما به راه اندازی بنگاه های نیمه فعال و بنگاه هایی که از چرخه تولید خارج هستند تعلق دارد.
ما از سال 94 که توافق نامه برجام را امضاء کردیم اگر به جای افتخار کردن برای خام فروشی نفت، می آمدیم نصف صادرات نفت را به تولیدات محصولات با افزایش افزوده اختصاص می دادیم. البته فرصت ها از دست نرفته است وانشالله در دولت کار و کرامت آیت الله رئیسی یک برنامه مفصلی با نخبگان اقتصادی گرد هم اورده ایم که به محض استقرار دولت بتوانیم مثمر ثمر واقع شویم.
هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!