در چندروز گذشته دسترسی به دو پلتفرم آمریکایی اینستاگرام و واتس آپ بنا بر اعلام مسئولین امنیتی به دلیل نقشی که در اغتشاشات اخیر داشته اند و با ابلاغ شورای امنیت کشور محدود شده است. این دو پلتفرم متعلق به هلدینگ آمریکایی فیسبوک با محوریت یک یهودی سرشناس بنام مارک زاکربرگ اند که اخیرا به متا تغییر نام داده است.

در چندروز گذشته دسترسی به دو پلتفرم آمریکایی اینستاگرام و واتس آپ بنا بر اعلام مسئولین امنیتی به دلیل نقشی که در اغتشاشات اخیر داشته اند و با ابلاغ شورای امنیت کشور محدود شده است. این دو پلتفرم متعلق به هلدینگ آمریکایی فیسبوک با محوریت یک یهودی سرشناس بنام مارک زاکربرگ اند که اخیرا به متا تغییر نام داده است.

به گزارش اخبارویژه و به نقل از بولتن نیوز، به دلیل محدودیتهای ایجاد شده بر روی این دو پلتفرم آمریکایی، موجی از مهاجرت کاربران ایرانی به پلتفرمهای داخلی ایجاد شده است که باعث رونق گرفتن استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان فعال در این بخش و شتاب توسعه این رکن از اقتصاد دیجیتال شده است، به گونه ای که طبق گزارشات ترافیک و تعداد کاربران پلتفرمهای مشابه وطنی در برخی موارد تا 5 برابر افزایش داشته است.

در چنین شرایطی، نهادی که اتفاقا می بایست بر اساس قانون و اساسنامه این سازمان، مدافع «تولید کنندگان نرم افزارهای رایانه ای» و محصولات بومی فناوری اطلاعات در کشور باشد، به بهانه دفاع از فعالین اقتصادی فضای مجازی به میدان آمده تا مدافع و بلکه پادوی یک شرکت آمریکایی باشد.

در این نامه آمده است که «دلخوش بودیم که تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال ۱۴۰۱، به تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و ارتقاء زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات مورد نیاز آنها خواهد انجامید، اما اکنون شاهد رویه‌ متناقضی هستیم که فناوران ما را حتی از ابتدایی‌ترین ملزومات این حوزه نیز محروم کرده است.”»

سوال از رییس محترم این سازمان این است که آیا با محدودیت در دسترسی به پلتفرم اینستاگرام و واتس آپ که نمونه های مشابه داخلی هم دارند (و این سازمان طبیعتا باید مدافع آنها باشد)، آیا شرکتهای دانش بنیان حوزه توسعه نرم افزار که ماموریت اصلی آنها تولید پلتفرمهای بومی برای کشور است ضربه می خورند یا رشد می کنند؟

همچنین در بخشی دیگر از این نامه آمده است: “مهمتر آنکه طی سالهای اخير و با ريلگذاری انجام شده، بسياری از فعاليتهای اقتصادی، روی بستر اينترنت شکل گرفته و در کنار آن تقريباً تمامی کسب وکارهای سنتی نيز به درستی، توسعه و بازدهی بيشتر خود را در اين مسير ديده اند. ” چه خوب! که بالاخره نصر متوجه این تغییر شده است. چه اینکه مهمترین کارآفرینان فضای مجازی کشور سال هاست از تشکل و توسعه ذیل این نهاد صنفی ناامید شده و با تشکیل اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی ذیل وزارت صمت، عملا “پشم”ی به کلاه نصر نمانده است.

قابل توجه است که در تنها بخشی از نامه که حاوی آمار و ارقام است و قرار است آن را از یک بیانیه سیاسی به نامه یک صنف تخصصی در شان رییس جمهور ارتقاء دهد، به آماری از فعالین اقتصادی اینستاگرام استناد می شود که هیچ منبع معتبری برای آن ذکر نشده و مشخص نیست این نهاد صنفی که از فهم و ساماندهی کسب و کارهای اصلی فضای مجازی کشور ذیل خود عاجز بوده و حتی در موارد متعدد به دلیل غفلت یا رقابت از شبعه استان تهران خود یعنی نصر تهران جامانده است، چگونه به برآورد دقیق “یک میلیون و هفتصد هزار کسب و کار فعال” در اینستا دسترسی پیدا کرده است؟! آیا این توقع زیادی از رسمی ترین و ریشه دارترین نهاد صنفی فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور است که بجای تکرار بی پشتوانه و پراکنده ی مدافعین وادادگی فضای مجازی کشور، اقلا در انعکاس نارضایتی اعضای صنفش از محدودیت ها، شانی علمی و تخصصی برای خودش قائل باشد و حرف حساب و قابل اتکایی بزند؟

این نامه یا بیانیه سیاسی زمانی جالبتر می نماید که با جستجو در اخبار بعد از قطعی کامل اینترنت در آبان 98 اثری از موضع گیری این نهاد و نامه مشابهی به آقای روحانی رئیس جمهور وقت یا جهرمی وزیر ارتباطات در آن مقطع دیده نمی شود! البته شاید بدلیل همین قطعی حدود دو هفته ای کل اینترنت بین الملل و حتی شبکه داخلی کشور در آن سال، دوستان مدعی باشند که در آن سال هم ژست دلسوزی به خود گرفته بودند اما به علت قطعی کامل اینترنت خبرشان بجایی نرسیده است!!!

حال جای این سوال باقیست: این سازمان که اتفاقا رییس آن با حکم رییس جمهور منصوب شده است آیا در مسیر سیاستهای دولت سیزدهم، توسعه اقتصاد دیجیتال و تقویت شرکتهای دانش بنیان داخلی قدم بر می دارد یا به سازمان پادوی شرکت آمریکایی متا (پشم) تبدیل شده است و در جهت منافع دشمنان قسم خورده این کشور گام بر می دارد.

پست های پیشنهاد شده

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *