بانک توسعه تعاون با تعریف طرح رونق تعاون در مسیر سیاستگذاری های تعیین شده با جدیت گام برمی دارد تا بحران تعاونی‌ها مدیریت شود.

به گزارش اخبار ویژه به نقل از پول نیوز، برای آنکه اقتصاد حرکت رو به جلویی داشته باشد و مهمتر اینکه حرکت آن کند یا متوقف نشود، اقتصاد در سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی تعریف شد تا بتوان از هر سه ظرفیت نهایت بهره را بدست آورد. اما بزرگترین اشکال کشور ما، یکه تازی اقتصاد دولتی است که باعث شده بخش خصوصی و تعاونی هرگز نتوانند در عرصه اقتصاد قد علم کنند.

بی توجهی به اقتصاد آزاد

از آنجا که اقتصاد دولتی از قدرت و ابزار‌های اعمال قدرت در تمامی بخش‌ها برخوردار است، بخش خصوصی و تعاونی هرگز نمی‌توانند در اندازه‌های اقتصاد دولتی سربلند کنند، زیرا از لابی و رانت دولتی برخوردار نیستند که همین امر باعث شده تا این دو بخش اقتصاد با وجود اثبات جایگاه خود، نتوانند حضور پررنگی در اقتصاد کشور داشته باشند.

مدیریت تهدید تحریم‌ها

با نگاهی به وضعیت کینه توزی‌های دشمنان، متوجه می‌شویم که اقتصاد را هدف گرفته اند و جنگ اقتصادی براه انداخته اند که متاسفانه تاثیرات بسیار مخربی بر اقتصاد کشور داشته است. اما گویا دولتمردان هنوز درک درستی از هدف گیری دشمنان ندارند. بار‌ها شاهد بوده ایم که پیکان تحریم‌ها بخش‌هایی را هدف گرفته که به دولت وابسته بوده اند. بنابر این کافی بود دولت این هدف گیری دشمنان را در نظر می‌گرفت تا نسبت به تقویت دو بخش دیگر اقتصاد یعنی بخش خصوصی و تعاونی نگاه مهربان تری داشته باشد که متاسفانه تاکنون چنین نبوده است.

تعاونی نیازمند حمایت

آنچه در خصوص تعاونی‌ها اهمیت دارد، ایجاد بنگاه اقتصادی بزرگی است که هدفمند حرکت می‌کند. تعاونی با سرمایه‌های خرد شکل می‌گیرد و بدلیل آنکه اعضا اهداف خاص و مشخصی دارند، در قالب یک تعاونی به حرکت در می‌آید. به همین دلیل است که تعاونی‌ها به صورت تخصصی در زمینه‌های مصرف، صنعت، کشاورزی و… تشکیل می‌شوند و فعالیت می‌کنند.

کم لطفی به تعاونی

با توجه به اینکه در ابلاغیه مقام معظم رهبری، بر سهم ۲۵ درصدی تعاون در اقتصاد کشور تاکید شده، اما متاسفانه بنابر اعلام نظر کارشناسان، نمایندگان مجلس و فعالان بخش تعاونی، کمتر از ۵ درصد اقتصاد کشور در اختیار تعاونی هاست. اطلاعات موجود از وضعیت تعاون کشور نشان می‌دهد حدود ۲۴۳ هزار تعاونی ثبت شده که از این تعداد ۱۰۱ هزار تعاونی فعال هستند. با وجود تاکیدی که بر تولید می‌شود، سهم تعاونی‌های تولیدی از کل تعاونی‌‏ها، حدود ۵۲ درصد، سهم تعاونی‌های خدماتی ۳۱ درصد ‏ و دیگر تعاونی‌ها ۱۷ درصد هستند.

بانک تخصصی حامی تعاون

از آنجا که تجربه نشان داده هر بنگاه اقتصادی با کمبود نقدینگی رو به رو است، حمایت بانکی با پرداخت تسهیلات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌شود. اما بانک‌ها نگاه متفاوتی به بنگاه‌های اقتصادی دارند. به همین دلیل برای بخش تعاون، بانک تخصصی توسعه تعاون راه اندازی شده تا حمایت ویژه‌ای از تعاونی به عمل آورد. امروزه بانک توسعه تعاون با هدف حمایت از گسترش و رونق فعالیت‌های اقتصادی بخش تعاون و تعاونگران، از طریق پرداخت تسهیلات اعتباری به جامعه هدف، اقدام به ارائه طرح رونق تعاون کرده است.

طرح رونق تعاون

بانک توسعه تعاون برای آنکه این باور را در تعاونی‌های ایجاد کند که حامی ویژه‌ای دارند، طرح رونق تعاون را تعریف کرده که به واسطه آن، تعاونی‌های تولیدی، تعاونی‌های غیرتولیدی، اعضا و مشتریان تعاونی‌های مصرفی و تولیدی می‌توانند در قالب طرح رونق تعاون، جهت تامین مالی نیاز‌های خود، از تسهیلات ارزان قیمت بانک توسعه تعاون بهره‌مند شوند. متقاضیان متناسب با گردش مالی نزد بانک توسعه تعاون (ترجیحاً در حساب‌های ارزان قیمت غیرقرض‌الحسنه‌ای با نرخ سود ۰.۰۱ درصد و …)، می‌توانند در اولویت برخورداری از تسهیلات ارزان‌قیمت قرار گیرند. پرداخت این تسهیلات در قالب عقد مرابحه یا فروش اقساطی با دوره بازپرداخت حداکثر ۴۸ ماه با فاصله اقساط ماهانه صورت می‌پذیرد.

ویژگی‌های منحصر بفرد

از آنجا که طرح رونق تعاون برای تقویت تعاونی‌ها تعریف شده با دیگر تسهیلاتی که در دیگر بانک‌ها پرداخت می‌شود، تفاوت دارد به نوعی که تسهیلات اقتصادی آن ارزان‌قیمت است و نرخ سود تسهیلات، رقابتی و سازگار با نوع فعالیت متقاضیان است به نوعی که نرخ سود تسهیلات برای تعاونی‌های تولیدی ۱۵ تا ۲۰ درصد، نرخ سود تسهیلات برای تعاونی‌های مصرفی و خدماتی (غیرتولیدی) ۱۸ تا ۲۰ درصد و نرخ سود تسهیلات برای اعضای تعاونی ۲۲ درصد تعیین شده است که مدت زمان بازپرداخت آن ۱۲ تا ۴۸ ماه بنابر درخواست دریافت کننده، شناور است.

فرآیند دریافت خدمت/محصول

از آنجا که بانک توسعه تعاون برای تقویت تعاونی و جلب اعتماد تعاون گران است، شرایط و نحوه دریافت تسهیلات بسیار آسان و سریع است به نوعی که متقاضی ابتدا باید سپرده کوتاه مدت (با نرخ سود ۰.۰۱ درصد و…) را افتتاح کند، گردش حساب و ایجاد میانگین داشته باشد، متقاضی درخواست تسهیلات بدهد و پس از بررسی درخواست مشتری بر اساس شرایط طرح مذکور توسط شعب، پرونده اعتباری مطابق با مقررات تشکیل و تسهیلات پرداخت می‌شود.

تسهیلات با شرایط

با توجه به اعطای تسهیلات در قالب کارت اعتباری مرابحه، سقف تسهیلات محدود به ۳ میلیارد ریال بوده و مدارک و مستندات همانند تسهیلات عمومی (خرد) است. اما تسهیلات سرمایه‌درگردش با دوره بازپرداخت حداکثر تا ۱۲ ماه متفاوت است و حداکثر مبلغ تسهیلات بر اساس نیازسنجی، ظرفیت‌سنجی و اعتبارسنجی مشتری صورت می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + نوزده =