ساخت و سازهای غیر اصولی و عیوب پنهان ساختمان موجب شد تا بیمه دانا برای مدیریت ساختمانهای نامطمئن عزم جدی داشته باشد.
به گزارش اخبار ویژه به نقل از پول نیوز، با افزایش روز افزون تورم در تمامی بخشها، زندگی مردم با چالش جدی رو به رو شده است. در تورم سرسام آور کنونی، قیمتها به اندازهای بالا رفته که در صورت از بین رفتن هر کدام از سرمایههای یک خانواده، امکان جایگزین کردن آن بسادگی امکان پذیر نیست. از سوی دیگر حقوق بگیران دریافتیهای مناسبی با قیمتها داشتند، اما در سالهای اخیر فریز کردن حقوق به وسیله دولت از یک سو و افزایش بی رویه قیمتها از سوی دیگر باعث شده تا خرید هر کالایی برای حقوق بگیران بسیار سخت باشد.
رویای خانه دار شدن
یکی از مواردی که بسیار اهمیت دارد، خانه است. آمارها حکایت از آن دارد که بخش قابل توجهی از جامعه، مستاجر هستند که البته بخش قابل توجهی ازاین مستاجران هرگز به فکر خانه دار شدن نیز نمیافتند، زیرا افزایش قیمت خانه از یک سو و کمبود درآمد از سوی دیگر، خانه دار شدن را برای مستاجران به رویا تشبیه کرده است.
ویرانی در انتظارها خانه ها
اما عده بسیاری از جامعه، خانه دارند و نگرانی بابت اجاره نشینی ندارند که البته از زاویههای دیگری نگرانی وجود دارد. ترک خوردن، ویران شدن و… نشان میدهد که اطمینانی به ساخت و سازهای جدید در کشور وجود ندارد. از سوی دیگر بافت فرسوده نیز نگرانیهای خاص خودش را دارد و برای درک این موضوع کافی است به اظهارات معاون وزیر راه و شهرسازی توجه کنیم که اعلام کرده حتی یک زلزله کوچک هم میتواند منجر به خرابی بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار سکونتگاه شود.
ساخت و سازهای غیر قانونی
یکی از جدیترین چالشهایی که ساخت و ساز کشور را تهدید میکند، ساخت و سازهای غیر اصولی است و تخلفاتی مثل تغییر کاربری یا اضافه بنا را رقم زده است. از سوی دیگر انتظار میرود دستگاههای نظارتی همچون کمیسیون ماده ۵ و کمیسیون ماده ۱۰۰ با این تخلفات برخورد و دستور به تخریب اضافه بنا بدهد، اما شاهد هستیم که همین کمیسیونها مجوزهای زیادی به ساخت و سازهای غیراصولی و حتی خلاف میدهد و با تعیین جریمه، چشم بروی تخلفات میبندد.
درآمد شهرداری از جریمه
بحث دیگر درآمدهای شهرداری است که سعی میکند از هر منبعی تامین کند. شهرداریها درآمد قابل توجهی دارند، اما بدلیل هزینههای بسیاری که دارند، ناچار میشوند از هر درآمدی استقبال کنند. واقعیت نگران کننده این است که شهرداری ها، درآمد اصلی خود را از دریافت جریمه تخلفات ساختمانی به دست میآورند و نه تنها کمیسیون ماده ۵ کاری از پیش نمیبرد بلکه در برخی مواقع، همگام با متخلفان عمل میکند. نتیجه بی توجهی به نظارت در ساخت و ساز باعث میشود که در صورت بروز یک حادثه همچون زلزله، ساختمانهای مسکن مهر فرو بریزد یا زلزله جدی تر، سرنوشتی شبیه به سرنوشت ترکیه را برای بخشی از کشورمان رقم بزند.
دلایل تخلفات ساختمانی
از آنجا که برای جلوگیری از تخلف، لازم است ریشه آن بررسی و اعلام شود، مرکز پژوهشهای مجلس نتیجه بررسی خود را منتشر و اعلام کرده اصلیترین دلیل بروز تخلفات ساختمانی، سود اقتصادی است. شهرداریها نیز از محل جریمه تخلفات ساختمانی درآمد خود را به دست میآورند. سازندگان نیز سودهای خوبی از تخلفات مزبور میبرند. در نتیجه هم به نفع شهرداری و هم به نفع سازندگان متخلف است.
توجه به کیفیت و مقاومت
در حال حاضر قسمت عمدهای از داراییهای بخش دولتی و خصوصی در پروژههای ساختمانی سرمایه گذاری میگردد. روند رو به رشد ساخت و ساز در سالهای اخیر مستلزم توجه به نوع و سطح کیفیت ساختمانها و نیز مقاوم کردن آنها در مقابل خسارتهای فیزیکی ناشی از طراحی نادرست، ساخت معیوب به کارگیری مواد مصالح معیوب و خطرات تبعی مرتبط است.
پوشش بیمهای برای پایان کار
هنگامی که شهرداری مراحل ساخت یک ساختمان را تایید و پایان کار صادر میکند، یعنی آن ساختمان نباید هیچ گونه مشکلی داشته باشد، اما واقعیت چیز دیگری است. امروزه بسیاری از ساختمانها پس از صدور پایان کار، با چالش جدی رو به رو میشوند و حتی بارها شاهد ریزش ساختمان پس از صدور پایان کار بدلیل مصالح نامناسب یا ساخت و ساز غیر اصولی بوده ایم. همین امر باعث شده تا نیاز به بیمه بیش از پیش احساس شود. در این زمینه شرکت بیمه دانا با ارائه پوشش بیمه ای، سازههای یاد شده را از تاریخ صدور گواهی پایان کار کلی ساختمان به مدت ده سال تحت پوشش قرار میدهد. عیوب پنهان عبارت است از هر گونه نقص در سازههای اصلی ساختمان که در زمان صدور گواهی پایان کار و گواهی تایید بررسی فنی آشکار نشده باشد.
هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!