سامانه کدال از رشد حدود ۲.۷ درصدی سپرده گذاری در بانک دی خبر داد که بیانگر صعود به قله جذب سپرده و پشت سرگذاشتن دیگر بانکهاست.

به گزارش اخبار ویژه به نقل از پول نیوز، برای آنکه بانک‌ها بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند، به نقدینگی نیاز دارند که بخش عمده‌ای از این نقدینگی به وسیله جذب سپرده مشتریان محقق می‌شود. بانک باید بتواند به نوعی مدیریت کند که سپرده‌ها را در مسیر درست سرمایه گذاری به جریان بیندازد تا بیلان بانک در پایان دوره مثبت باشد. برای آنکه بانک بتواند عملکرد خود را مثبت کند، لازم است به اشکال گوناگون از جمله دادن تسهیلات با بهره‌ای متناسب با سود سپرده، سرمایه گذاری و روش‌های دیگر مالی ارزش افزوده ایجاد کند.

چالش‌های نظام بانکی

در شرایط کنونی نظام بانکی با چالش‌های بسیاری رو به رو است. از یک سو سپرده گذاران انتظار دارند سود‌های بالا و حتی غیر متعارف از سپرده‌های خود دریافت کنند که نمونه آن را در خصوص موسسات مالی و اعتباری شاهد بودیم. موسسات مالی و اعتباری به اندازه‌ای سود سپرده پرداخت می‌کردند که نظام پولی و مالی کشور را زیر سوال برده بود. بسیاری از موسسات پولی و مالی با پرداخت بهره‌های سنگین که از مرز ۵۰ درصد نیز عبور می‌کرد، همه چیز را زیر سوال می‌بردند، اما بدلیل آنکه این بهره‌ها معقول نبود، در نهایت این موسسات دچار ورشکستگی شدند و سپرده گذاران طماع نه تنها به این موسسات هجوم بردند، بلکه با تجمع مقابل قوای سه گانه و شعار‌های هنجار شکنانه، سوژه رسانه‌های بیگانه شدند.

ممنوعیت بنگاه داری

چالش جدی دیگری که بانک‌ها را آزار می‌دهد، مخالفت با بنگاه داری است. در شرایطی که بانک‌ها ملزم به حمایت از تولید و صنعت می‌شوند، پرداخت تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی مطالبه‌ای جدی است، اما هنگامی که این بنگاه‌های اقتصادی نسبت به پرداخت اقساط کم توجهی یا بی توجهی می‌کنند، بانک ناچار می‌شود وثیقه را مصادره کند که در بیشتر موارد بنگاه اقتصادی به تملک بانک در می‌آید و بانک به صورت غیر مستقیم ناچار به بنگاه داری می‌شود. از این پس نیز بانک مجبور است بنگاه اقتصادی را واگذار کند، اما بسیار از این بنگاه‌ها به اندازه‌ای ارزشمند هستند که هیچ بخش خصوصی توان مالی لازم برای خرید آن‌ها را ندارد که این نیز معضل دیگری شده است.

دلالی مانعی بزرگ

در این شرایط بانک‌ها ناچار هستند به فعالیت خود ادامه دهند، اما نظام اقتصادی بیمار همه چیز را تحت تاثیر قرار داده است. در شرایطی که در مدت کوتاهی سکه طلا از ۴ میلیون تومان به ۳۲ میلیون تومان می‌رسد، دلار از ۲۳ هزار تومان به ۶۲ هزار تومان می‌رسد، پراید از ۳۰ میلیون تومان به ۴۰۰ میلیون تومان می‌رسد و بحران گرانی و تورم را شاهد هستیم، سپرده گذاری در بانک با کمترین استقبال رو به رو می‌شود و مدیریت بانک را به چالش می‌کشد.

گام بلند جذب سپرده

در این آشفته بازار اقتصادی که با خرید و فروش هر کالایی می‌توان سود‌های کلانی به جیب زد، جذب سپرده مدیریت جدی می‌خواهد که بانک دی با اعداد و ارقام اثبات کرده این مدیریت را داشته است. بررسی گزارش ماهانه بانک‌های بورسی در سامانه کدال بیانگر رشد تقریبا ۳ برابری بانک دی در جذب سپرده نسبت به سایر بانک‌های بورسی است. داده‌های گزارش‌های ماهانه بانک‌های بورسی در سامانه کدال نشان می‌دهد که طی دوره منتهی به مردادماه سال جاری، بانک دی بیشترین میزان جذب سپرده را در بین دیگر بانک‌ها تجربه کرده است. رشد میزان کل سپرده‌های بانک دی مبین رشد ۷.۳ درصدی است که این میزان نشان‌دهنده رشد تقریبا ۳ برابری بانک دی نسبت به سایر بانک‌ها در جذب سپرده است. بررسی گزارش ماهانه بانک‌های بورسی در سامانه کدال بیانگر آن است که میزان مانده سپرده‌های این بانک‌ها در مرداد ماه سال جاری با رشد حدودا ۲.۷ درصدی، از ۳۶۶۲ هزار میلیارد تومان به ۳۷۶۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.

پست های پیشنهاد شده

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *