اخذ وجه در مدارس دولتی کاشان بر اساس اظهارات مسئولان ممنوع و توجیهی ندارد اما الزام پرداخت وجه در برخی مدارس والدین دانش‌آموزان دچار سردرگمی کرده است.
به نقل از اخبارویژه از کاشان ، فصل ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس آغاز شده است و دانش‌آموزان بنا به تصمیم والدین در یکی از مدارس دولتی، غیدانتفاعی، نمونه دولتی و شاهد ثبت نام می‌کنند و دانش‌آموزانی که در امتحان مدرسه تیزهوشان نیز قبول شدند نسبت به ثبت نام خود اقدام می‌کنند.

اخذ وجه در مدارس دولتی موضوعی است که هر ساله والدین با آن درگیر هستند و در گیر و دار اخذ یا عدم اخذ وجه از والدین توسط مدارس گاها مشاهده شده است که مبالغ دریافتی میزان قابل توجهی است و این موضوع باعث شده است تا والدین دچار سردرگمی شوند.

مسئولان در شهرستان کاشان نیز در این زمینه تصمیم قاطعی اخذ نمی‌کنند و این در حالی است که آموزش و پرورش این شهرستان در قبال اخذ وجه توسط مدارس دولتی سکوت کرده است و تاکنون هیچ اظهار نظری در این زمینه از سوی مرتبط ترین نهاد دولتی با این موضوع وجود نداشته است.

یکی از والدین دانش‌آموزان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه مدرسه فرزندم پیش از ثبت نام پیامک ارسال کرده و رسما بر پرداخت وجه به مدرسه تأکید کرده است در حالی که در اخبار اخذ وجه در مدارس دولتی را ممنوع اعلام کرده است و دلیل این دوگانگی را متوجه نمی‌شویم.

وی با بیان اینکه این سؤال مطرح است که اخذ وجه از والدین در مدارس دولتی مجاز است یا نه؟، افزود: مدرسه در پیامکی که برای من ارسال کرده بود تأکید داشت که پرداخت هزینه با استفاده از کارت بانکی انجام شود و این موضوع مستلزم دارا بودن کارت خوان است در حالی که اخذ وجه ممنوع است.

یکی دیگر از والدین دانش‌آموزان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه 350هزار تومان وجه نقد در قبال ثبت نام فرزندم در یکی از مدارس دولتی کاشان پرداخت کردم، اظهار داشت: هیچ گونه رسیدی مبنی بر پرداخت وجه از مدرسه دریافت نکردم و این موضوع برای بنده نوعی ابهام را ایجاد کرده است.

وی با بیان مسئولان بر عدم دریافت وجه نقد تأکید کردند، افزود: دریافت وجه با توجه به اخبار منتشر شده از مسئولان در تناقض است و از آنجا که مجبور به ثبت نام فرزندمان در مدرسه هستیم وجه اعلامی از سوی مدرسه را پرداخت کردیم تا فرزندمان را در مدرسه ثبت‌نام کنند.
از سوی دیگر فرماندار شهرستان کاشان بر ممنوعیت دریافت وجه تأکید کرده بود؛ وی در این زمینه اظهار داشت: قرار گرفتن دوباره کاشان به وضعیت قرمز کرونایی و شناسایی تعدادی از مبتلایان به کرونای دلتا و احتمال مجازی بودن آموزش در سال تحصیلی جدید، مدارس نباید هزینه‌ای بابت ثبت نام از خانواده دانش‌آموزان دریافت کنند.

وی با بیان اینکه باید به دنبال حمایت از خانواده‌های نیازمند برای تامین وسایل آموزشی نظیر تبلت و تلفن همراه با همکاری خیرین باشند، افزود: حمایت از آموزش با کیفیت و ارتقاء آن با پرداخت کمک هزینه رضایتمندانه قابل قبول است و در سه سال اخیر بیش از 70 پروژه در حوزه آموزش و پرورش در کاشان ساخته یا مرمت شده و در حال اضافه شدن به تعداد کل پروژه‌های مدرسه‌سازی در شهرستان کاشان است.

فرماندار شهرستان کاشان با بیان اینکه تعداد 40 پروژه جدید نیز در آینده در دست اقدام است، ابراز داشت: امیدواریم تا پایان سال 10 مدرسه قابلیت بهره‌برداری را بدست بیاورد و مورد استفاده مردم قرار بگیرد تا دانش‌آموزان از عدالت آموزشی در اقصی نقاط کاشان بهره‌مند شوند.

این در حالی است که فرماندار کاشان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در حدود 70 درصد جمعیت کاشان را جامعه کارگری تشکیل می‌دهد که اکثراً از لحاظ مالی در تنگنا و دارای مشکلات اقتصادی هستند و تنها 30 درصد از جمعیت کاشان در شرایط مناسب اقتصادی قرار دارند که در تصمیم‌گیری‌ها باید مراعات وضعیت اقتصادی مردم در نظر گرفته شود تا در شرایط فعلی فشاری بر خانواده‌ها تحمیل نشود.

وی افزود: آموزش و پرورش با نظارت نماینده فرمانداری باید نسبت به دریافت وجوه، نحوه عملکرد مدیران مدارس، میزان اجرای تعهدات مدارس به والدین دانش‌آموزان و همچنین نظرسنجی از خانواده‌ها در خصوص وضعیت مدارس هیات امنایی گزارش کامل را ارائه دهد تا تصمیمات مناسب در این خصوص در شورای آموزش و پرورش شهرستان کاشان لحاظ شود.

فرماندار شهرستان کاشان ابراز داشت: با اشاره به وضعیت قرمز کرونایی خاطر نشان کرد: مدارس و کلیه مراکز آموزشی در وضعیت قرمز کرونایی شهرستان نباید هیچگونه فعالیت آموزشی برای دانش‌آموزان و هنرجویان داشته باشند چراکه در شرایط فعلی و افزایش شمار مبتلایان به کرونای دلتا می‌تواند وضعیت سلامت مردم را به خطر می‌اندازد.

این در حالی است که کاشان در پیک پنج کرونا قرار دارد و آموزش حضوری دانش‌آموزان همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و با توجه به شیوع ویروس کرونای هندی یا دلتا و احتمال به درازا کشیدن پیک پنجم کرونا با توجه به نوع ویروس کرونا وجود دارد و آموزش حضوری تکلیف مشخصی ندارد.

با تقویت احتمال آموزش مجازی دانش‌آموزان در سال تحصیلی جدید جای این سؤال وجود دارد که هزینه‌های ثبت نام در مدارس دولتی در چه زمینه‌ای هزینه می‌شود و از آنجا که در شرایط آموزش مجازی هزینه مدارس کاهش قابل توجهی داشته است چه توجیهی برای دریافت شهریه ثبت نام در مدارس دولتی وجود دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − 4 =