رئیس‌جمهور گفت:‌ انتخابات باشکوه، ضامن مشروعیت نظام است و این اساس است و ما این را فراموش کردیم. ادامه مشروعیت نظام با حضور مردم پای صندوق انتخابات امکان‌پذیر است.
به نقل از اخبارویژه، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور امروز در جلسه هیئت دولت با اشاره به حوادث رخ داده در خردادماه در سالیان گذشته گفت: در همین خرداد ماه شاهد انتخاب خلف امام بودیم که دنیا را به حیرت واداشت و کسی باور نمی‌کرد که مجلس خبرگان رهبری که از صبح جلسه را شروع می‌کند، قبل از غروب این مسئله بسیار مهم پیچیده مذهبی، دینی، سیاسی که فوق‌العاده مهم بود را به ثمر بنشاند و با رای بسیار قاطع مقام معظم رهبری پرچم را بر دوش گرفتند و الحمدالله این پرچم را تا به امروز بر دوش دارند.

وی افزود: امسال در 1400 با خرداد دیگری مواجه هستیم. انتخابات ریاست‌جمهوری مسئله بسیار مهمی است و تنها این نیست که ما نسبت به رئیس قوه مجریه پای صندوق رای می‌آییم و اظهار نظر می‌کنیم. در میان همه انتخابات‌هایی که داریم و همه در جای خودشان با اهمیت هستند، مسلئه انتخاب ریاست‌جمهوری بحث این است که یک فرد می‌خواهد رئیس‌جمهور شود. نه رئیس یک جناح و حزب، بلکه رئیس یک جمهور. مردم باید با آگاهی کامل پای صندوق رای بیایند و ملاکش هم تشخیص ملت است و همه زمینه‌ها باید آماده شود تا مردم پای صحنه بیایند و باید با تشخیص آنها انتخابات به ثمر بنشیند.

روحانی در بخش دیگری از سخنانش درخصوص فرایند احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری گفت: آنچه به عهده دولت بوده انجام داده و انجام خواهد داد به عنوان وظیفه بزرگی که بر دوش ما است. ما به فکر این نیستیم که چه کسی رییس جمهور می شود. هرکسی را که مردم می خواهند و صلاح دیدند به آن رای دهند. اما همه باید حس کنند که انتخابات است. همه حس کنند که پای صندوق انتخابات می روند و همه حس کنند که رای آنها است که امروز کسی را انتخاب می کنند.

وی ادامه داد: یک مرحله، مرحله احراز صلاحیت است که به عهده دولت نیست به عهده یک نهاد دیگری که البته مهم است آنها تصمیم می‌گیرند. مقدمات این تصمیم آنها از کجا می‌آید و چگونه تصمیم سازی می‌شود بحث‌های جداگانه دارد که مورد بحث ما نیست اما به هر حال در اختیار دولت نیست، نهادی مستقل است که خود بررسی می‌کند و تصمیم می‌گیرد که به هر حال تصمیم گرفت.

وی گفت: تصمیمی که از سوی شورای نگهبان عصر روز دوشنبه از آن مطلع شدیم و بعد شب برای ما روشن و واضح شد مشخص شد که چه کسانی مدنظرهستند. برای خیلی از سیاسیون و ما دلمان می‌خواست که شرایطی می‌شد و شورای نگهبان فرصت بیشتری می‌داشت تا افراد دیگری اضافه می‌شدند و ترکیبی می‌شد که اصل انتخابات است. جان انتخابات رقابت است. اگر این جان را از انتخابات بگیرید کالبد بی‌جان می‌شود و می‌افتد اصل آن این است که یک رقابت فشرده باشد که انتخابات واقعی شکل بگیرد.

روحانی افزود: دولت در این زمینه کار زیادی نمی‌توانست انجام دهد من البته نسبت به اصل 113 حتما متذکر هستیم و اشکال دارم منتها اصل 113 را هر زمانی به شورای نگهبان می‌نویسیم آنها تفسیری از اصل 113 دارند که طبق آن تفسیر می گویند شما نمی‌توانید به ما تذکر دهید بنابراین به ناچار دیشب خدمت رهبر معظم انقلاب نامه‌ای فرستادم و آنچه در ذهن من بود که اگر ایشان در این زمینه می‌توانند کمکی انجام دهند خدمت ایشان تقدیم کردم. ایشان هم هر طور که مصلحت می‌دانند، و کار را شورای نگهبان انجام می‌دهد. آقا هم معمولا در دوره های گذشته کمتر وارد شدند البته بوده موردی که ایشان نسبت به فرد یا افرادی را با حکمشان و دستور حکومتی اضافه کردند. مربوط به مصلحت خود ایشان است. آنچه که ما می توانستیم انجام دهیم درخواست از ایشان بود که اگر ایشان صلاح و مصلحت می‌دانند در این زمینه اقدامی انجام دهند.

وی همچنین با اشاره به مشکلات قطعی برق در کشور گفت: استخراج رمز ارز از امروز تا پایان شهریور باید تعطیل شود و غیرمجاز است.

روحانی با بیان اینکه ممکن است ما گله و شکایت داشته باشیم ولی صندوق آرا را نمی‌توانیم رها کنیم، ‌ گفت: جای صندوق آرا چه می‌خواهید بگذارید و. اینکه صندوق آرا دیگه کارایی ندارد، ‌ خیلی خطرناک است و اگر نظام ما در این 42 سال در تمام فراز و نشیب‌ها قدرتمند در برابر خارجی و توطئه حفظ شد و ایستاد، علاوه بر بسیاری از مسائل، حضور و فداکاری مردم موثر بوده است. این صندوق رمز بسیار بزرگی بوده و اگر مردم شکایتی و گله‌ای داشتند برای ایجاد تغییر فرد دیگری را انتخاب کردند و از همه مردم در سراسر کشور خواهش می کنم این نکته مهم را مدنظر قرار دهند.
البته نقد از فرد و نهادی در کشور آزاد است. البته ما مخالف تخریب و تضعیف هستیم ولی درباره انتقاد و نقد خود مقام معظم رهبری چندین نوبت فرمودند از خود من هم هرکه بخواهد می‌تواند انتقاد کند.

وی با بیان اینکه امکان انتقاد وجود دارد و می‌توانیم درخواست شفافیت از هر نهادی انجام دهیم، اظهار داشت: می‌توانیم به مردم توضیح بدهیم و اگر سوال در ذهن مردم شکل گرفت که با زبان و قلم بیان شده است، ‌ ما می‌توانیم به آن سوالات پاسخ دهیم، چون هدف مهم ما حفظ وحدت ملی، انسجام، قدرت و امنیت ملی است. دولت با همه توان و همه وجود به عنوان آخرین مسئولیت بزرگش اجرای انتخابات سال 1400 را وظیفه خود می‌داند، ما وظایف مهمی در انتخابات و رفع تحریم‌ها بر دوش داریم که باید انجام بدهیم و الحمدالله مذاکره‌کنندگان ما بسیار قاطع، متین و حساب شده در وین مذاکره می‌کنند و همه ملت هم باید از افرادی که به نمایندگی از طرف دولت و ملت در خط مقدم هستند، حمایت می‌کنند و حمایت خواهند کرد.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه پیشرفت هیات مذاکره کننده در وین قابل ملاحظه است، ‌ افزود:‌ ما در مسائل اساسی و مهم با کشورهای پنج به اضافه یک به توافق رسیدیم. البته مواردی هست که در حال گفت و گو و قابل حل است و اصولی که مقام معظم رهبری به عنوان سیاست‌های کلی مطرح فرمودند، این اصول هم همیشه مدنظر مذاکره‌کنندگان در وین است.

وی با اشاره به اصول مدنظر رهبر معظم انقلاب گفت:‌ این اصول این است که آنچه تعهد آنهاست باید به طور کامل به تعهدات خود عمل کنند و آنچه تعهد ما است، انجام خواهیم داد. البته به دلیل بدعهدی آمریکا در این سه سال و نیم، ایشان فرمودند اول آمریکا به تعهدهای خود عمل کند که در صورت درست بود ما نیز به تعهدات خود عمل خواهیم کرد. ساز و کار این اقدام خیلی پیچیده نیست و می‌توان آن را به نحوی سامان داد که آمریکا آغاز کننده باشد. آمریکایی‌ها نباید شک کنند که حتما باید آغاز کننده باشند و ما آن را بررسی می‌کنیم و من هم به عمده وزارتخانه‌ها و مسئولانی که در این زمینه مسئولیت دارند مانند وزارت نفت، ‌ وزارت راه، وزارت صمت، بانک مرکزی دستورهای لازم را و این مسیر خیلی پیچیده نیست و ما می‌توانیم عبور کنیم.

روحانی با تاکید بر اینکه یکی از مسائل مهم دولت یازدهم و دوازدهم موضوع برجام بود، عنوان کرد: دولت از سال 92 تا 94 برجام را ایجاد کرد. ایجاد برای دولت یازدهم است و از ثمره آن تا اول سال 97 بهره‌برداری کردیم. اما در سال 97 شری در آمریکا به نام ترامپ بود که تحت تاثیر صهیونیست‌ها، تندروها و ارتجاع منطقه، از یک توافق بسیار مهم که هر یک از سران دنیا در گفت و گو با بنده مانند رییس جمهوری چین از آن به عنوان یکی از بهترین توافقات بین المللی نام می‌بردند، خارج شد.همه در دنیا قبول دارند که برجام توافقی مهم برای تعامل و امنیت منطقه و ملی است و این توافق در دولت یازدهم ایجاد و در دولت دوازدهم که این شر آمد و از توافق خارج شد، ‌ هدف دولت ابقای برجام پس از ایجاد آن بود.

وی ادامه داد: اگر برجام به طور کامل از بین می‌رفت، ما به همه قطعنامه های فصل هفتم شورای امنیت بازمی‌گشتیم و حقوق‌دانان و سیاسی‌های کشور به خوبی می‌دانند بازگشت به فصل هفت شورای امنیت یعنی چه. اما ما اجازه ندادیم این اتفاق رخ دهد که این نخستین شکست ترامپ بود. زیرا او می‌خواست از برجام خارج شود و بعد ما خارج شویم تا موضوع در شورای امنیت بررسی شود که ما اجازه ندادیم این کار انجام شود.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه مذاکره امروز ما با مذاکره سال 92 فرق می کند، گفت:‌ در سال 92 طرف مقابل دست بالا داشت و 6 تا 7 قطعنامه شورای امنیت در دستش و دست ما خالی بود. ولی با آن سختی ایستادیم تا این توافق انجام شود. اما امروز بر عکس است و ما دست بالا داریم زیرا طرف مقابل خلاف قطعنامه 2231 و خلاف توافق 7 کشور عمل کرده است و اکنون ما درباره برجام بحث نمی‌کنیم و همه آن را قبول دارند. بلکه بحث در موضوع اجرای برجام است که آمریکا چگونه به برجام بازگردد.

رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه هدف امروز مذاکره چگونگی رفع تحریم‌ها و اجازه دادن ما برای بازگشت طرف مقابل به برجام است، ‌ گفت:‌ در سال 92 که مذاکره می کردیم، آمریکا چند ضربه اساسی با قطعنامه به ما زده و ما مجروح بودیم و مذاکره کردیم. اما امروز به عنوان پیروز مذاکره می‌کنیم و در این سه سال و نیم ملت ما با صبر و مقاومت خود، ‌ همه توطئه‌های آنها را خنثی کرد و پیروز شدند و هر کاری آنها از نظر سیاسی علیه ما انجام دادند، شکست خورد.

روحانی با تاکید بر اینکه در دولت دوازدهم برجام ابقا شد و اکنون به دنبال احیای آن هستیم، گفت: ایجاد برجام، ‌ ابقا و احیای برجام سه موضوع مهم در این زمینه بود و برجام اکنون در شرایطی است که ما به راحتی می‌توانیم قدم‌های بعدی را تمام کنیم.

پست های پیشنهاد شده

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *